Racing walst over Zwarte Leeuw en heeft leider Diest in het vizier

Racing heeft de smaak te pakken. Groen-wit veroverde zaterdagavond in eigen huis zijn 4e overwinning op een rij.

Dave De Herdt had voor zijn basisopstelling geen verrassingen in petto. Hmouda keerde na een schorsing terug in het team, Heyvaert en Ventôse begonnen op de bank.

Van een studieronde was ook ditmaal geen sprake. Zwarte Leeuw nam een blitz-start en kwam al in de 3e minuut op voorsprong met een kopbal net onder de lat.

Toch was Racing niet onder de indruk. Groen-wit legde verzorgd eentijdsvoetbal op de mat en schoof steeds gevaarlijker op richting het bezoekende doel.

Strandde de bal eerst nog op de paal, in minuut 22 was de ban gebroken. Weuts kopte door naar Doncos, die zelf ook nog eens zijn hoofd tegen de bal zette: 1-1.

Voor de rust stond Doncos opnieuw op de goeie plaats. Een krachtige kopbal verdween in de verste hoek en zo had Racing een 2-1-bonus te pakken.

De thuissupporters konden de vertoning van de spelers best smaken en maakten er in de tribune een sfeervol avondje van.

Ook in de tweede helft bleef Racing doorlopend baas. Zwarte Leeuw slaagde er niet in om goeie kansen te creëren, terwijl Racing op hoekschop een 3e keer toesloeg met een kopbal. Deze keer was Van der Zyp de maker van het doelpunt.

Die 3-1 was de eindstand. Goed voor de 4e zege op een rij en dus 12 op 12.

Omdat leider Diest verloor in Betekom, nadert Racing als nummer 2 in het klassement nu tot op 3 punten van Diest.

Volgende week is de topper in De Warande. Als Racing die match wint, steekt het de eerste periodetitel op zak. Bij een gelijkspel of een nederlaag voor Racing is Diest periodekampioen.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Guldix, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Put (86′ Robert), Hmouda, Van der Brempt (77′ Heyvaert), Carrez, Doncos (63′ Ventôse) en Weuts.

Gele kaart: Hmouda

Doelpunten: 2′ Van de Vel 0-1, 22′ Doncos 1-1, 38′ Doncos 2-1, 75′ Van der Zyp 3-1