Coach De Herdt: “Dit was onze beste match van het seizoen”

De trein is onder stoom. Na de 3-1 tegen Zwarte Leeuw kon Dave De Herdt niet anders dan zich een gelukkige coach tonen.

“We hebben 89 minuten lang de perfecte wedstrijd gespeeld. Alleen in de openingsminuten deden we iets op een stilstaande fase dat niet mag, met de 0-1 tot gevolg. Maar al de rest was schitterend”, zei Dave.

“Dit was onze beste match van het seizoen. Je ziet de jongens elke week groeien, ook mentaal. De spelers zetten de match in een halfuur tijd helemaal naar hun hand en voerden de tactische richtlijnen perfect uit.”

“We hebben al eens problemen gehad met 3 achterin, maar ditmaal deden we het uitstekend. Alle credits voor de spelers vandaag!”

Na de 0-1 was er geen sprake van paniek. Racing bleef rustig voetballen.

“Klopt. Dezelfde kwaliteit stond tegen Turnhout en Nijlen op het veld, maar het lijken sinds enkele weken andere spelers. De groep begint steeds meer in zichzelf te geloven en het publiek gelooft er ook vollen bak in.”

“Want voor hetzelfde geld fluit je eigen publiek je bij die vroege 0-1 uit. Maar neen: de fans hebben zich er meteen vol achter gezet. Dat doet de ploeg echt deugd, dat moeten de supporters beseffen.”

Het was een goeie prestatie, het spel was leuk om te volgen.

“Technisch zagen we heel verzorgd voetbal. Het veld lag er ideaal bij, lekker nat ook. Dan krijg je dit soort voetbal.”

“Je kunt na zo’n match alleen maar een pluim geven aan alle spelers. Zeker ook aan youngster Max Van der Brempt, een ongelofelijke Gregory Carrez, Sabri Hmouda die blijft groeien en Yannick Put die elke week een stap vooruitzet… Dan krijg je dit.”

Dean Doncos scoorde twee keer, hij lijkt boven water te komen?

“Een spits leeft van goals. In het begin trapte Kurt Weuts alles binnen, nu begint Dean te draaien en kan Kurt even ademen.”

“Ik heb altijd gezegd: op het moment dat ze moeten scoren, zullen ze scoren. Met die aanvoer, die draaischijven achter hen is het voor een spits makkelijker voetballen.”

De match tegen Diest zat duidelijk nog niet in de hoofden?

“Niemand was met Diest bezig. Dat is de kracht van het resultaat vandaag. We kunnen volgende week de periodetitel pakken, maar de eerste periode interesseert me eigenlijk niet. Ik wil op het einde van de competitie bovenaan staan.”

“Maar we gaan Diest natuurlijk zo goed mogelijk onder druk zetten. Enkele weken geleden stonden we 9 punten achter Diest, nu nog maar 3. Nu ligt de druk bij Diest, minder bij ons. Ze zien ons naderen, voor ons is het een enorm voordeel om in dit situatie de topper te kunnen spelen.”

Lees ook:
het matchverslag van Racing – Zwarte Leeuw
de uitslagen en het klassement in de reeks van Racing
beelden reportage RTV

Coach Dave De Herdt zaterdagavond na één van de doelpunten: