“Interessante match tegen Zwarte Leeuw”, wel slecht nieuws over Robbe Berben

Racing staat na 8 speeldagen op plaats 2. Na een mooie 9 op 9 van onze 1e ploeg maakt Zwarte Leeuw zaterdagavond zijn opwachting in het Oscar Vankesbeeckstadion.

De match tussen groen-wit en “de Leeuwen” begint om 20 uur. Zwarte Leeuw staat 8e, met 12 op 24. Waakzaamheid is geboden, weet ook trainer Dave De Herdt.

Coach, alles goed verlopen op training deze week?

“Ja, zoals meestal heb ik een gretige groep gezien, een groep die meer wil. Maandag was er een hersteltraining en vanaf dinsdag hebben we de blik gezet op Zwarte Leeuw.”

“Of er een speciale focus was? Uiteraard werken we in functie van de tegenstander, maar die plannen hou ik liever voor mezelf.”

Wat voor een team is Zwarte Leeuw?

“Een team met heel wat kwaliteiten dat stillaan zijn geblesseerden ziet terugkeren.”

“Vooral aanvallend hebben ze veel kwaliteit rondlopen. Als je dan ook nog eens hun uitstekende doelman bekijkt (Jeroen Hofmans, die recent nog voor Racing speelde, nvdr), dan weet je dat dit gewoon een goed team is.”

“We zullen alles uit de kast moeten halen om punten te pakken, ongetwijfeld zullen ze erop gebrand zijn om iets mee te nemen uit Mechelen. Het is een zeer interessante wedstrijd tussen 2 ambitieuze en traditierijke clubs.”

Wie mis je morgen?

“Max Van der Brempt is onmiddellijk na de wedstrijd op De Kempen genaaid aan een open wonde, na een aanslag. Hij heeft daar heel de week hinder van ondervonden. De vraag zal zijn of hij erbij zal zijn zaterdag.”

“Robbe Berben is geblesseerd geraakt in de match. Zijn kruisbanden zijn afgescheurd in een duel tijdens de eerste helft, zijn seizoen zit er spijtig genoeg op.”

“Jens De Paepe traint nog individueel, dus hij is ook nog niet beschikbaar.”

Volgende week spelen we de topper op Diest. Daar is niemand nu toch al mee bezig?

“Binnen de spelersgroep is er nog niet over Diest gesproken, zo hoort het ook.”

“Uiteraard hebben wij onze scouting van Diest al gedaan, maar die bekijken we zondag pas, na de match tegen Zwarte Leeuw.”

“Het is leuk dat deze wedstrijd leeft bij de supporters, maar de eerste wedstrijd is steeds de belangrijkste: Zwarte Leeuw dus.”

Supporters, zaterdagavond allemaal op post op OVK.
Laat het stadion bruisen!
Poorten open om 18u30.

Ter info: er zal zaterdagavond een foodtruck van “De Tempelier” op Racing staan (klik hier voor hun website). Je kunt er een hamburger, een Mexicano en een braadworst kopen.

Toegang enkel met een Covid Safe Ticket (CST)!
Toon jouw id-kaart samen met jouw CST!
Houd jouw id-kaart vast, samen met het CST!

Lees ook:
restaurant La Vista sponsort de matchbal
de hele uitleg over het Covid Safe Ticket op Racing