“Deze periodetitel mag voor Racing geen eindhalte zijn”

Met een volwassen prestatie heeft Racing Diest verslagen en de eerste periodetitel binnengehaald.

Het plannetje van Dave De Herdt klopte wederom als een bus. Er was geen doorkomen aan voor Diest, terwijl Racing voetballend wel een aantal keer goed uit de verf kwam.

Coach, hoe blik je terug op de 0-1-overwinning?

“Ik vond ons onverwacht nerveus aan de wedstrijd beginnen. Er zaten in de eerste helft veel slordigheden in ons spel. Toch creëerden we enkele goeie kansen.”

“Als we iets zuiverder waren geweest, hadden we de match sneller naar ons toegetrokken. Maar na de rust scoorden we de verdiende 0-1 en controleerden we.”

“Het was een moeilijke wedstrijd om te spelen. Diest heeft getoond dat het verdiend 1e stond en kwaliteit heeft. Maar wij speelden iets frivoler, terwijl het bij hen allemaal wat voorspelbaarder was.”

Er zat geen nervositeit in ons team?

“Neen, niet echt. Iedereen was rustig. Daarom schrok ik er zo van dat we een aantal ballen te makkelijk weggaven en soms verkeerde keuzes maakten.”

“Ik ben wel zeer tevreden over het karakter en de inzet. De jongens hebben er hun hoofd voor gelegd. Het was een strijd van alles of niks, zeker voor Diest.”

Weinigen hadden een week of 5 geleden voorspeld dat Racing hier nu met een periodetitel zou staan. Is dat voor jou een revanche?

“Neen, zo zie ik dat niet. We hebben een moeilijke periode gehad, met mindere momenten en mindere matchen. Maar was het daarom allemaal slecht? Neen, want dan hadden we niet gestaan waar we nu staan.”

“We hebben de boel rustig gehouden en na de nederlaag tegen Nijlen hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Iedereen is dezelfde weg ingeslagen en is die blijven volgen. Met 15 op 15 tot gevolg.”

Wat betekent de periodetitel voor de ploeg?

“Een prijs is een prijs, maar we gaan dit niet uitvergroten. Maak er niet meer van dan het is. Deze periodetitel mag voor ons geen eindhalte zijn.”

“En dit mag zeker niet tot een vorm van laksheid leiden. Volgende week moet iedereen weer scherp staan. We spelen dan tegen Koersel, de laatste, maar ik ben onze matchen uit 1e provinciale tegen Hoboken, Zoersel en Antonia nog niet vergeten. Dat mag niet opnieuw gebeuren.”

Zelf werd je met 2 gele kaarten naar de tribune gestuurd. Wat is er precies gebeurd?

“Sabri Hmouda’s schouder was uit de kom gegaan en hij moest voor verzorging naar de kant. Toen hij opgelapt was, moest hij 2 minuten wachten om weer in het veld te mogen.”

“Ik vroeg de ref of de regels veranderd waren en ik kreeg daar een gele kaart voor. Daarna heb ik me laten vangen door uitdagende supporters van Diest en kreeg ik mijn 2e gele kaart. Dat is een leermoment voor mij, ik moet daar cooler op reageren.”

Hoe vond je de ref?

“Ik vond hem geen slechte match fluiten, maar vond hem wel enkele verkeerde beslissingen nemen. Doncos werd ook nog eens neergemept, waar de scheids niet op reageerde. In de actie erna maakte Weuts een fout en die kreeg meteen geel.”

“Ik vraag me wel af waar de klasse van Diest was. Bij die blessure van Hmouda trapten ze de bal niet buiten voor verzorging. En een massagetafel kregen we niet, terwijl ze er 2 hebben en ze maar 1 kine hebben.”

“Vanaf minuut 1 waren ze ook aan het tijdrekken. Daar heb ik de ref attent op gemaakt.”

Heb je kunnen genieten van de vocale steun van de Racing-fans?

“Absoluut. Wat een volksverhuizing! Na de match kreeg ik het even moeilijk, want iedereen was dolgelukkig en Marc Ghys nam me vast.”

“Je bent zo content voor iedereen die er hard voor werkt: van de materiaalman over spelers en technische staf tot de uitbaters van het chalet, de sponsors en het bestuur.”

“Mooi was ook dat één van onze jonge spelers in de selectie in de tribune begon te wenen bij de 0-1 van Weuts. Dat bewijst dat we over een goeie groep beschikken.”

Bedankt voor de nabeschouwing, Dave, en tot zondagnamiddag op OVK tegen Koersel!