fbpx

De laatste nieuwtjes voor de derby: tickets tot 18u, 2 inkompoorten én top-sfeervak F

Vandaag is de laatste dag dat Racing en neutrale supporters tickets kunnen kopen voor de derby van zondagnamiddag tegen Jong KV Mechelen.

Online-verkoop sluit om 18u

De fysieke verkoop is vrijdagavond afgesloten. Vandaag kun je alleen nog een ticket in onze digitale ticketshop kopen.

Dat gaat heel snel en simpel. Klik op deze link, geef je persoonlijke gegevens (naam, adres, mailadres en rijksregisternummer) in en betaal online. Jouw ticket krijg je dan via mail toegestuurd.

Opgelet: de digitale ticketshop moet zaterdag om 18u dicht. Na 18u kun je op geen enkele manier nog aan een ticket voor de match geraken, want zondag moeten de loketten dicht blijven.

Vak F

De zijtribune in vak F (boven het chalet, ook bekend als “de nok”) zal zondagnamiddag hét sfeervak bij uitstek zijn. Daar zorgt supportersclub Mechelen-Noord voor.

Al wie wil bijdragen tot een topsfeertje en een ticket voor één van de twee zijtribunes gekocht heeft, neemt dus plaats in vak F.

Supporters die ook een ticket hebben voor de zijtribune maar liever “rustiger” naar de wedstrijd kijken, nemen best plaats in de zijtribune aan de andere kant.

Twee inkompoorten

De poorten openen zondag om 13u30. De linkerpoort (die altijd open is bij thuiswedstrijden) gebruiken we voor abonnees en mensen die een fysiek ticket gekocht hebben.

Mensen die online hun ticket gekocht hebben en dat dus moeten laten scannen, gaan binnen via de rechterpoort.

RIP Vic De Boeck

In de rand van de derby is er ook minder goed nieuws. Vic De Boeck is immers gestorven.

Vic was tweede doelman van Racing in de seizoenen 1967-1968 en 1968-1969, achter de Duitser Kuhlmann.

In de jaren 80 was Vic keeperstrainer van ons eerste elftal, waarin hij onder meer met Dirk Pauwels werkte. Hij had in die tijd ook onze doelmannen van de jeugd onder zijn hoede.

Opvallend: in het seizoen 1982-1983 viel Vic op “gevorderde” leeftijd in tijdens een match op Boom. Vic stond als tweede doelman op het wedstrijdblad, omdat Roger Van Daele niet beschikbaar was. Toen Dirk Pauwels een kaakbeen brak, moest Vic het veld op.

De kinderen van Vic speelden later zelf ook in de jeugdreeksen van Racing.

Racing Mechelen wil de familie en vrienden van Vic heel veel sterkte wensen in deze moeilijke periode.

Een foto van doelman Vic, met enkele Racing-veteranen (oa Raoul Peeters, Jean-Pierre Haverhals en Marc Ghys…):