Racing versterkt zich met Duffel-doelman Jeroen Hofmans

Met Jeroen Hofmans heeft de club op de valreep nog een nieuwe keeper in huis gehaald.

Jeroen Hofmans verlaat Duffel, dat deze week beslist heeft om dit seizoen niet meer in actie te komen met zijn eerste ploeg. Jeroen ondertekende bij Racing een contract tot het einde van het seizoen 2019-2020.

In 1e provinciale mogen in de winterstop geen transfer gedaan worden, tenzij het een overgang betreft van een speler wiens club ermee ophoudt. Dat is dus het geval bij Duffel en Jeroen.

Jeroen, kun je jezelf kort voorstellen?

“Ik ben beginnen te voetballen bij Wuustwezel. Daar heb ik van 1999 tot 2004 gespeeld, waarna een jaartje Antwerp volgde.”

“Van Antwerp ben ik naar Willem II, in Nederland, verhuisd. Dat was een periode van 4 jaar. Op mijn 16e ben ik opnieuw naar Antwerp getrokken, waar ik op dat moment een profcontractje heb kunnen ondertekenen voor 3 seizoenen.”

“Ik heb bij Antwerp altijd met de A-kern meegetraind en heb er een aantal keer op de bank gezeten. Ik heb er vooral veel matchen met de beloften gespeeld.”

“Op mijn 19e volgde een jaartje Hoogstraten en dan is Duffel komen aankloppen. In Duffel heb ik 7 jaar gespeeld, tot deze week.”

Ben je altijd doelman geweest?

“Ja, van toen ik klein was. Mijn vader was ook doelman, op lager niveau.”

“Hij zei me altijd dat ik best geen keeper werd, omdat daar maar 1 plaats in de ploeg voor is. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan (lacht). Ik heb het altijd leuk gevonden in doel.”

Bij Duffel heb je altijd in de nationale reeksen gespeeld. Hoe is dat verlopen?

“Ik ben met de club gepromoveerd vanuit 4e klasse en na de reorganisatie van de amateurreeksen zijn we in 2e amateur beland.”

“In mijn eerste jaar zat ik op de bank, maar daarna heb ik onafgebroken alle wedstrijden gespeeld. Alleen in de eerste helft van dit seizoen, in het najaar, heb ik 2 wedstrijden gemist door een ongelukje op training, te wijten aan het slechte veld.”

Dus jij hebt in al die jaren slechts 2 matchen gemist?

“Klopt. Ik heb geen last gehad van blessures en ook niet van schorsingen. Ik incasseer gemiddeld 1 gele kaart per seizoen.”

Wat zijn jouw kwaliteiten als keeper?

“Ik laat me vertellen dat ik een puntenpakker ben. Hopelijk ben ik dat ook voor Racing, al ben ik iemand die zich hoedt voor grootspraak.”

“Ik ben vooral een lijnkeeper, zo kun je me het beste omschrijven.”

In Duffel is het financieel verkeerd gelopen. Hoe kijk je daarop terug?

“Het was een heel moeilijke situatie. Als aanvoerder van de ploeg zat ik een beetje tussen 2 vuren: ik wilde het bestuur niet tekort doen, maar ook de spelers niet.”

“Het is een zwarte bladzijde en het dieptepunt in mijn loopbaan, dat staat vast. We dachten met een 13-tal spelers het seizoen toch nog uit te spelen, maar in 1 à 2 dagen is alles compleet veranderd en bleef er nagenoeg niemand meer over.”

“Dit verhaal laat een wrange nasmaak over. Maar anderzijds sta ik nu te popelen om weer te kunnen trainen en wedstrijden spelen. Ik wil dit allemaal zo snel mogelijk doorspoelen en opnieuw beginnen.”

Jij woont in de Kempen, is dat goed combineerbaar met 3 trainingen per week?

“Racing is 1 afslag verder dan Duffel, daar zal het dus niet op aankomen. Het voordeel is dat ik op trainingsdagen op tijd kan vertrekken op mijn werk. De tijd die ik op m’n werk op die dagen verlies, haal ik op andere dagen weer in.”

Ken je Racing?

“Zeker. Ik heb in het verleden al tegen Racing, een prachtige traditieclub, gespeeld in een oefenwedstrijd en ik heb bij Duffel met enkele jongens van Racing samengespeeld, zoals Kevin Spreutels, Bert Tuteleers en Daan Vaesen.”

“Van de huidige kern ken ik ook een aantal jongens: Wout Kerckhofs, Kurt Weuts en Lee Roy De Keersmaecker. Marc Ghys, sportief manager bij Racing, was destijds in Duffel nog mijn trainer.”

Jij was kapitein bij Duffel, je bent dus een leidersfiguur?

“Ik heb de band een jaar of 3, 4 geleden overgenomen na het vertrek van Lee Roy De Keersmaecker. Ik ben daardoor als persoon toch wel wat veranderd en sterker geworden.”

“Ik kijk uit naar mijn nieuwe avontuur bij Racing. Promoveren naar 3e amateur is de uitgesproken doelstelling, en met de financiële situatie in 2e amateur – met ploegen die er dit seizoen of volgend seizoen mee ophouden – is dat misschien een tikje makkelijker geworden. Ik ga er in elk geval alles aan doen om de doelen van de club waar te maken. ”

Noot: Racing probeert Jeroen zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Welkom, Jeroen, bij Racing!
Veel succes de rest van dit seizoen!

Ruimte voor externe advertenties: