Racing verovert op het Kiel zijn eerste driepunter van 2023

De kop is eraf! Racing is op het veld van Jong Beerschot met de 3 punten aan de haal gegaan. Het is Racings eerste overwinning in het nieuwe kalenderjaar.

Begin december speelde Racing al eens tegen Jong Beerschot, op OVK. Groen-wit won die match met 5-2. Ditmaal was het scoreverloop minder spectaculair.

Racing startte in vergelijking met de 0-1-nederlaag tegen Bilzen afgelopen woensdag met De Paepe, Akarom, Guldix, Mauro en Weuts in de basis. Heyvaert moest tegen de rode lantaarn van de reeks dan weer verstek laten gaan met een lichte blessure. Nieuwkomer Walen De Keyser begon op de bank.

Dat Jong Beerschot laatste staat in het klassement kwam in deze wedstrijd niet tot uiting. De thuisploeg startte sterk, met twee schoten die doelman Ruben Smet net naast zag gaan. Racing antwoordde ook met een knal, ook naast.

Na 7 minuten was het bingo. Een voorzet vanaf rechts landde op het hoofd van De Paepe: 0-1.

Racing nam de controle over de wedstrijd en leek de 0-1 op het gemakje uit te gaan bouwen. Maar dat was buiten de waard gerekend. Net voor het halfuur moest De Paepe aan de noodrem trekken toen Jong Beerschot door de as van Racing infiltreerde.

Penalty voor Jong Beerschot en die werd feilloos omgezet door een sterk spelende Jasper Goossens, de broer van Racing-doelman Senne.

1-1 was ook de stand bij de rust. Toen de spelers en de scheidsrechter zich naar de kleedkamer begaven, kreeg de ref heel wat Mechelse verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Menig Mechelaar had net voor de pauze immers hands gezien in de 16 van Beerschot.

Racing begon scherp aan de tweede helft, met een paar gevaarlijke momentjes voor het Beerschot-doel. Maar de storm ging even snel weer liggen.

Jong Beerschot speelde het spel goed mee en bij Racing verliep de passing niet altijd even zuiver. Toch kwamen onze jongens iets voorbij het uur opnieuw op voorsprong. Jong Beerschot leed balverlies in de defensie en dat liet Weuts zich geen twee keer zeggen. Via het lichaam van de Beerschot-doelman scoorde de aanvoerder de 1-2.

Racing drukte door voor de 1-3, maar een kopbal van Weuts vloog nipt naast. Meteen erna kon Akarom aanleggen, maar diens schot werd afgeblokt. De grootste kans was nog voor Weuts, die de doelman omspeelde, maar zijn afwerking een meter voor de lijn gekeerd zag door een thuisverdediger.

Zo bleef het 1-2, want ook een knal van invaller Walen De Keyser eindigde (net) niet in doel. Het is de eerste overwinning van het prille jaar voor Racing na de 1-1 op Lyra-Lierse vorige zondag en de 0-1 tegen Bilzen.

Volgende week zondag ontvangt Racing, dat in het klassement naar de 8e plaats stijgt, in het Oscar Vankesbeeckstadion Sporting Hasselt, het nummer 5.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, Kerckhofs, De Paepe, Akarom, Guldix (46′ Mrani), Hmouda, Mauro (85′ Knollenburg), Carrez, Ventôse (67′ Walen De Keyser) en Weuts.

Gele kaarten bij Racing: De Paepe en Mrani

Doelpunten:
7′ De Paepe 0-1,
27′ Goossens 1-1 (pen),