“Ik wil niet negatief zijn en ik hoop dat onze fans zondag komen”

De 1-2 op het veld van Jong Beerschot zondagnamiddag deed zichtbaar deugd bij de spelers en coach Greg Vanderidt.

De overwinning werd uitbundig gevierd voor het vak met de Racing-fans die zich de moeite hadden getroost om de verplaatsing met de bus te maken.

Het was dan ook de eerste overwinning sinds 4 december… thuis tegen Jong Beerschot (5-2).

“Je kunt heel streng zijn en heel streng in je analyse, maar dat wil ik op dit moment nu nét niet zijn”, zei Greg Vanderidt na de deugddoende driepunter.

“De wedstrijd op Jong Beerschot was niets minder dan een valstrik-match. We hebben woensdag na 2 dagen recup moeten spelen tegen Bilzen, dat 4 dagen recup had gehad. Nu moesten we al weer aan de bak op Jong Beerschot en die match winnen we. Dat is wat ik op dit moment onthoud.”

“Je moet weten: Jong Beerschot staat laatste, maar die jongens zijn fysiek allemaal in orde en ze kunnen allemaal goed voetballen. En toch hebben wij het na de rust ook op fysiek vlak kunnen ombuigen.”

“In de rust heb ik aangegeven dat we hoger druk moesten zetten en zo is de 1-2 gevallen. Ik wil bij dezen de spelers feliciteren met wat ze fysiek gebracht hebben.”

Toch klonk hier en daar gemor bij de Racing-fans, begrijp je dat?

“Ik wil niet negatief zijn, want dat brengt niks op. Ik weet wat mijn spelers er allemaal voor doen. Ik kan alleen maar tevreden zijn over hun attitude. Meteen na de rust hadden we trouwens 3 kansen. Als we die afmaken, is de match sneller gespeeld.”

“Inderdaad, op training loopt alles gesmeerd. Als je dat zou doortrekken in de match, zouden we los op kop staan. Maar zo werkt het nu eenmaal niet. Er zijn altijd wedstrijdomstandigheden: de sterkte van de tegenstander, de tegenstander die zich tegen ons altijd extra wil bewijzen…”

“Er is druk, maar die druk mag voor ons geen obsessie worden. Bij Racing doet iedereen alles met de beste bedoelingen. Bij momenten hebben we de bal voor Jong Beerschot ongrijpbaar gemaakt, ik vond ons gezond agressief.”

Racing staat nu 8e en heeft de subtop in het vizier. Hoe kijk jij daar naar?

“We zitten op schema. We staan op kop van een pelotonnetje achter de subtop. We hebben 26 punten. Ik denk dat we nog een punt of 17 nodig hebben om zeker te zijn van het behoud. Laten we ons niet blindstaren op de eindronde.”

“Ik wil de supporters die op het Kiel aanwezig waren bedanken voor hun komst. Er waren er minder dan normaal, veel minder. De combi-regelingen…”

“De spelers van Racing zijn mee de dupe van dit verhaal. De supporters zijn onze grote drijfveer. Hun steun geeft altijd die extra boost.”

“Ik begrijp dat supporters afhaken door al die regelingen, maar toch hoop ik dat ze zeker thuis gewoon komen en ons blijven steunen. Zeker ook komende zondag tegen Sporting Hasselt, zodat we samen opnieuw voor die overwinning kunnen gaan.”

Lees ook:
zondag gesloten loketten tegen Hasselt: is er is een digitale én fysieke voorverkoop
Racing bemachtigt een driepunter bij Jong Beerschot