Coach Vanderidt: “Nu heb ik eindelijk positieve selectieproblemen”

Zondag speelt Racing zijn 3e wedstrijd in een week. Groen-wit is te gast op het Kiel, waar Jong Beerschot wacht.

Na de 1-1 op Lyra-Lierse en de 0-1 tegen Belisia Bilzen wil Racing zondag de drie punten nog eens pakken.

Maar eerst keren we met Greg Vanderidt nog even terug naar de match van woensdag tegen Belisia.

Coach, met welk gevoel stond je aan de lijn tijdens die wedstrijd?

“In balverlies stonden we redelijk goed en hielden we een goede organisatie, waardoor Bilzen weinig in zijn spel kwam.”

“Onze druk en agressiviteit daarentegen waren ondermaats. Dat is iets dat we in de rust hebben aangegeven en dat beter was tijdens de tweede helft.”

“Met het balbezit doen we tegenwoordig veel te weinig. We moeten opnieuw meer ondernemen, verantwoordelijkheid nemen en vooral ruimte voor elkaar creëren, iets wat voordien wel lukte.”

Ben je tevreden over het geleverde spel/resultaat?

“Neen. De afwezigen wil ik niet als excuus gebruiken – dat zou onrespectvol zijn tegenover de andere jongens – iedereen traint sinds juli met de kern en is zijn plaats waard.”

“Maar ik bleef toch weer op mijn honger zitten, want er zat meer in, ook naar resultaat toe.”

Kun je spelers recupereren richting de match op het Kiel?

“Jens De Paepe en Hatim Akarom keren terug uit schorsing. Roy Mauro is speelgerechtigd en Jerko Guldix is na zijn examens weer inzetbaar.”

“Kurt Weuts heeft donderdag meegetraind, met hem gaat het de goede kant op. Voor Dante Walen De Keyser wachten we op groen licht van de voetbalbond.”

“Dus normaal gezien komen er 6 spelers bij: eindelijk positieve selectieproblemen! Hier kijk ik al een tijdje naar uit… Dit zal de groep scherper maken.”

Kun je een woordje uitleg geven bij de transfer van Dante Walen De Keyser?

“Normaal waren we met het aantrekken van Roy Mauro rond met de wintermercato. Maar na het uitvallen van Nesta Vallez (en eerder Dean Doncos en Max Van der Brempt) is het echt wel krap geworden in het aanvallend compartiment.”

“Na de wedstrijd op Lyra-Lierse waar Kurt Weuts uitgevallen is, hadden we met Dries Ventôse plots maar 1 spits over. Zo zijn we dan bij Dante terechtgekomen, wat ons weer meer mogelijkheden biedt.”

In de heenmatch wonnen we enkele weken geleden na een goeie 2e helft vrij makkelijk van Beerschot (5-2), verwacht je dat ditmaal opnieuw?

“Eigenlijk niet. Verleden week had Cappellen zijn handen vol om een agressief en enthousiast jong Beerschot van zich af te schudden.”

“Het spelen in het Olympisch stadion zal voor hen een extra motivatie zijn. Ze gaan er sowieso altijd in elke wedstrijd voor de volle 100% tegenaan.”

“Maar in eerste instantie moeten we naar onszelf kijken, zelfkritisch zijn en beseffen dat we de lat weer hoger moeten leggen. Zonder druk, maar zeker zonder excuses.”

Veel succes zondag op het Kiel, Racing!

Supporters, deze verplaatsing is met een verplichte buscombi. De inschrijvingen daarvoor zijn afgelopen. 

Lees ook:
Racing haalt met Dante Walen De Keyser een spits binnen