Over de dekselse 2-3: “We waren heel naïef na de 2-2”

De late 2-3 die Racing tegen Tongeren incasseerde was een regelrechte domper. Greg Vanderidt wijt het onnodige puntenverlies aan “naïviteit”.

Dankzij een prachtig doelpunt van Hatim Akarom leek Racing een meer dan verdiend punt op zak te hebben, maar dat was buiten de waard gerekend.

In de absolute slotfase voerde Tongeren de score nog op tot 2-3 en lag Racing tegen de grond. Al wat groen-wit ademde, zat in zak en as.

Een dag later evalueert Greg Vanderidt de gebeurtenissen.

“We hebben die slotfase heel naïef aangepakt”, zegt de coach. “Op het moment dat je 2-2 maakt, helemaal op het einde van de match, moet je denken aan 1 punt thuis houden. Dan moet je niet als een bezetene op de 3-2 jagen.”

“Maar bij de aftrap voor Tongeren gingen wij doorjagen in plaats van 2 lijnen van 4 op te stellen. In twee passes stond Tongeren aan onze goal.”

“Onze doelman had de bal dan moeten wegkegelen, dat weet hij zelf ook. En dan krijg je die 2-3 binnen. Dat is leergeld dat we betalen. Het zijn de leepheid en sluwheid van Tongeren die ons de das omdoen.”

Zag je ook goeie dingen?

“Zeker! We speelden geheel in lijn van onze voorbereiding: met veel intensiteit, snelheid en inzet. Als we dit aan de dag blijven leggen, dan zullen we dit soort matchen in de toekomst wél winnen.”

“Als het 2-2 gebleven was, hadden we een oververdiend punt gepakt. Iedereen in de kleedkamer was down en ontgoocheld. Iedereen had op meer gerekend. Maar ik kan enkel positief zijn over wat we tot die 2-3 brachten.”

“Even zeggen ook dat die andere 2 tegengoals van Tongeren heel goed uitgespeeld waren. Dat was de kwaliteit van de tegenstander.”

Maar voor Racing is er dus geen man overboord?

“Absoluut niet. Vanochtend om 10u zijn we in Muizen alweer gaan trainen. Niet iedereen had er zin in, maar het was goed dat we dat gedaan hebben.”

“We hebben al eens kunnen terugblikken op wat er gisteren gebeurd is en al wat zaken kunnen bespreken.”

Lees ook:
Racing verliest onverdiend van Tongeren