Racing telt Diest uit in de race naar de titel: “Schitterende mentaliteit”

Groen-wit heeft de topper tegen KFC Diest goed doorstaan. De koploper in 3B versloeg het nummer 3 met 2-1.

Bij Racing begon Lars Bielen in doel. Ruben Smet, wat ziekjes, zat op de bank. Gregory Carrez was thuisgebleven met corona.

In een rustige openingsfase zag de ref een strafschopfout in een duel in de Mechelse 16. Na 11 minuten ging de bal op de stip, die van Diest lieten die kans niet liggen: 0-1.

Maar nauwelijks enkele minuten later gebeurde aan de overkant hetzelfde. Ditmaal was de overtreding overduidelijk, Weuts ging achter de bal staan en trapte hem onhoudbaar binnen.

De motor van Racing begon bij die 1-1 te draaien. De Mechelse combinaties zaaiden paniek bij de bezoekers en het spitsenduo Ventôse-Weuts baarde de defensie van Diest de nodige zorgen.

Een prachtig schot van Ventôse in de winkelhaak werd afgekeurd wegens offside, Hmouda probeerde het ook met een goeie trap en een kopbal van Van der Brempt kreeg de doelman van Diest nog net over de lat getikt.

In minuut 40 was diezelfde keeper verslagen. Ventôse schudde een vette actie uit zijn schoenen in de zone van de waarheid en vond het hoofd van Weuts, die de bal in de verste hoek deponeerde: 2-1, een pracht van een doelpunt.

In de tweede helft controleerde Racing rustig de match. Diest ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam omzeggens niet in de buurt van het Mechelse doel.

Het was Racing dat in de omschakeling opnieuw de beste kansen creëerde. Toch bleef het verlossende 3e doelpunt uit. Het grootste applaus was weggelegd voor Kurt Weuts, die na Mechels balverlies als een bezetene terugliep en een Diestse counter in de kiem smoorde.

De 2-1 bleef op het scorebord staan en zo lijkt Diest uitgeteld voor de titel.

Racing leidt met 52 punten. Dat zijn er nog altijd 4 meer dan Pelt, dat thuis met 4-0 te sterk was voor De Kempen. Lille United is de nieuwe nummer 3 op 11 punten van Racing na een 3-0-zege tegen Wellen.

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp, De Paepe, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Guldix (46′ Put), Hmouda, Van der Brempt (89′ Robert), Heyvaert, Ventôse (80′ Doncos) en Weuts.

Dave De Herdt: “Schitterende mentaliteit”

De overwinning kwam er niet zonder slag of stoot, maar verdiend was ze zeker voor Racing. Dat vond ook coach Dave De Herdt.

“Tegen de gang van het spel in kwamen we 0-1 achter. Vanaf dan zijn de jongens echt beginnen te voetballen en kwamen we er ook op de flanken uit”, zegt Dave.

“We gingen verdiend met 2-1 de rust in. Dan weet je dat je dat eerste kwartier in de tweede helft moet overleven en dat hebben we gedaan.”

“De 3-1 moest vallen, maar we hebben onszelf niet beloond. Op het einde verloren we onze cool. Daardoor creëerden we nog wat nerveuze fases, maar Bielen moest maar één keer plat.”

“Het was in die laatste minuten nog een beetje chaos, maar dat zal er de komende weken niet op beteren. In elk geval was onze mentaliteit schitterend.”

Guldix bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Waarom?

“Tijdens de opwarming voor de match was er iets in zijn rug geschoten. Hij heeft een “pikuur” gekregen, maar tijdens de rust zei hij dat het niet meer ging.”

“Yannick Put is hem komen vervangen. Het was alle hens aan dek, maar Yannick heeft een degelijke match gespeeld.”

Bielen stond in doel en Carrez ontbrak. Kun je dat uitleggen?

“Ruben Smet was de hele week ziek en was vandaag nog niet 100%. We hebben twee volwaardige keepers en dan gebruik je die. Lars speelde een goeie match en had bijna die penalty van Diest gestopt.”

“Gregory is positief bevonden op corona. In principe moet die volgende week weer aansluiten, maar dat zien we nog wel.”

Vandaag schakelt Racing Diest uit voor de titel. Het gaat nu enkel nog tussen Racing en Pelt?

“We verkopen Diest inderdaad een patat. Dat was het opzet. Het opzet is om volgende week ook in Koersel te winnen. Maar laat ons nu eerst even van deze overwinning genieten.”

Genieten, inderdaad! En dan op naar de volgende match, zaterdagavond in Koersel!

imoya