Doelpunten 15 en 16 voor Kurt Weuts: “We staan waar we moeten staan”

Kurt Weuts gaf tegen Diest nog maar eens het goede voorbeeld. Met twee treffers sloeg hij het nummer 3 tegen het canvas.

De twee doelpunten van Kurt volstonden in een felbevochten topper voor de 3 punten. Na de match kon de aanvoerder uiteraard meer dan tevreden terugblikken op zijn prestatie en die van zijn maats.

Al was het geen droomstart, want Racing kwam – opnieuw – vroeg op achterstand.

“We kwamen 0-1 achter na een penalty die er voor mij geen was. En aan de oprechte reacties van onze verdedigers te zien, leek het voor hen ook geen strafschop”, zegt Kurt.

“Ik vond de ref in het begin nogal snel veel fouten fluiten die er geen waren. Ik vond hem niet goed, maar we hebben ons daar over gezet. We zijn blijven voetballen en we hebben getoond wat we kunnen.”

“We zijn ook blijven geloven in onze kansen. We hebben dan zelf – terecht – een strafschop gekregen en na een kopbal kwamen we 2-1 voor. Daarna zijn we zo goed als nooit meer in de problemen gekomen.”

“We hebben weinig weggegeven, en dat zie je de laatste weken wel meer. Onze verdediging en middenvelders verdienen zeker een pluim. Iedereen deed zijn job om zo weinig mogelijk weg te geven.”

“Als we het zelf wat beter hadden uitgespeeld, hadden we een 3e doelpunt kunnen scoren. Maar goed: met 2-1 tegen de nummer 3 zijn we zeker tevreden.”

In de 2e helft liep het wat moeilijker, maar mooi voetbal brengen is nu geen prioriteit?

“We hebben inderdaad al betere helften gespeeld, maar we hebben maturiteit getoond. Je kunt nu wel proberen om champagnevoetbal te brengen, maar het zijn de 3 punten die nu meer dan ooit tellen.”

“Als je in deze wedstrijd met 2-1 leidt, dat is het zaak om dat proberen vast te houden. Met een goeie organisatie. Okay, je probeert zelf nog eentje te scoren, maar je mag vooral niks binnenkrijgen. Chapeau aan de jongens voor deze fantastische wedstrijd!”

De coach zei voor de match dat Racing geen topfavoriet is voor de titel, hoe zie jij dat?

“We staan waar we moeten staan: op kop. Iedereen kijkt naar ons, maar dat is al een heel seizoen zo.”

“We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Pelt had zogezegd een moeilijk programma, maar komt toch weer terug tot 4 punten. Maar eigenlijk interesseert ons dat niet.”

“We hadden tot vandaag nog 7 matchen te spelen. Als we er daar 6 van winnen, dan zijn we kampioen. Nu zijn er nog 6, dus hoe langer je blijft winnen, hoe dichter je bij de titel komt.”

Je scoorde vanavond 2 keer. Het loopt weer heel lekker voor jou ook dit seizoen.

“Eerst een penalty, dan die kopbalgoal. Fantastisch wat Dries in de voorbereiding deed: hij maakte de actie in de 16, keek waar ik kwam en legde hem goed op mijn hoofd. Als de ballen in de 16 komen, dan ben ik gevaarlijk…”

“Ik ben tevreden met mijn 16 goals tot nu toe, maar dat is echt van ondergeschikt belang. Het gevaar komt in onze ploeg vanuit alle hoeken, iedereen kan scoren en wij gunnen elkaar alles. Dat is mooi om te zien.”

Topmatch, Kurt! Lap er de volgende wedstrijden gerust nog een aantal bij!

Lees ook:
het verslag van Racing-Diest en de reactie van coach Dave De Herdt
de uitslagen en het klassement in de reeks van Racing