Racing-supporter Pascale De Cock (59) is overleden

Op deze dag van Wapenstilstand hebben we vanuit de club bijzonder droevig nieuws te melden.

Het is met veel verdriet dat we het overlijden van Pascale De Cock publiceren.

Pascale heeft tientallen jaren op Racing rondgelopen. Als supporter, als vrijwilliger, als echtgenote van Black Eagle.

Samen met Black Eagle fungeerde Pascale als afgevaardigde van Racing in de nationale supportersfederatie. Ze was ook actief als archivaris op onze club.

“Samen gingen we geregeld naar vergaderingen in Brussel, waar we samenkwamen met de supporters van andere clubs uit het land”, vertelt Black Eagle.

“Pascale was een hevige supporter van Racing. Een heel sterke en mooie vrouw. Een prachtig mens. Ze was overal graag gezien en was altijd vriendelijk. Samen gingen we elke match trouw naar de matchen kijken.”

Pascale stamde af van een échte Racing-familie. Zij en Black Eagle waren als het ware voor elkaar geboren.

“De liefde tussen ons is altijd enorm groot geweest. 30 jaar hebben we lief en leed gedeeld. We zijn op de traditionele Indiaanse manier getrouwd. We hebben geen dag ruzie gemaakt”, zegt Black Eagle.

Pascale en Black Eagle, enkele jaren geleden (lees verder onder de foto).

“Ze heeft niet afgezien”

Pascale en Black Eagle zaten jaren naast elkaar in de zijtribune. Ze waren samen aanwezig op allerlei evenementen op Racing, zoals afgelopen zomer nog op EK Pelouza en Oscarpelouza Zomert.

Ook in de zomer zorgde Pascale er mee voor dat Black Eagle in vol ornaat het uithangbord kon worden van onze (meer dan geslaagde) abonnementencampagne. Pascale was een sterke vrouw die alles deed voor haar man en voor Racing.

Black Eagle: “Momenteel ben ik op. Ik weet niet wat te zeggen. Pascale is in 4 weken tijd gestorven. Een maand geleden begon ze te hoesten en dachten de dokters aan een zware longontsteking. Ze bleek echter een tumor op haar longen te hebben.”

“Het is heel snel gegaan. Pascale lag op intensive care. Er kon geen hulp meer baten. Ze is zachtjes ingeslapen, ze heeft niet afgezien.”

“Zelf heb ik de laatste 19 dagen niet meer geslapen. Ik ben 18 kilogram afgevallen. Elke dag zat ik aan het bed van mijn vrouw, ook toen de reglementering door corona weer strikter werd en ik daar nog maar 1 uur per dag mocht blijven.”

“Ik weet niet meer wat te zeggen… Mijn vrouw was een hevige Racinger. Ik ben 20 jaar ouder dan zij. We dachten altijd dat ik eerst zou gaan en dan zij. Het is omgekeerd.”

Black Eagle, we wensen jou vanuit Racing Mechelen enorm veel sterkte. Ook aan jullie hele familie bieden we ons oprechte medeleven aan.

Zondag zal de wedstrijd tegen Koersel met 1 minuut stilte beginnen, ter nagedachtenis van Pascale. Supporters, beleef dit intense moment mee, voor Pascale en Black Eagle.

Op zaterdag 20 november vindt de uitvaart van Pascale plaats. Om 9.15 uur wordt samengekomen aan de aula van het kerkhof in Mechelen.

Pascale De Cock in de zomer, bij de opnames van de abo-campagne, arm in arm met Black Eagle:

De rouwbrief