Robbe Berben volgde de periodetitel vanuit zijn zetel: “Een domper, maar ben ook fier”

Voor Robbe Berben zit het seizoen er al op. De 20-jarige verdediger zakte twee weken geleden door zijn knie en is intussen geopereerd.

Het zal je maar overkomen. Vanuit de beloften van Lierse naar Racing komen, je goed integreren in je nieuwe ploeg, speelminuten maken in de competitie en dan een zware blessure oplopen.

Robbe Berben kan erover meespreken. Op het veld van FC De Kempen, op 23 oktober, sloeg het noodlot toe: Robbe stond aan de aftrap, draaide voortreffelijk mee tot hij pardoes door zijn knie zakte.

“Het gebeurde net na een duel. Ik draaide me weg. Heel mijn lichaam draaide mee, behalve mijn linkervoet. Die bleef in het gras steken. Mijn knie kraakte en ik wist al snel hoe laat het was”, blikt Robbe terug.

“Ik voelde iets, maar het was op dat moment geen stekende pijn. Op adrenaline heb ik nog een 10-tal minuten verdergespeeld. Maar tijdens de rust begon de knie op te zwellen en hebben de dokter en kine beslist om me van het veld te houden.”

Je bent snel op onderzoek kunnen gaan. Wat is daar gezegd?

“Dat mijn kruisband volledig afgescheurd was. Maar die pijn viel nog altijd mee. Ik kon gewoon stappen, zonder pijn.”

“Alleen sporten lukte niet, omdat ik dan bij elke actie door mijn knie zou zakken. Uiteindelijk bleek een operatie in mijn geval de beste oplossing.”

“Tijdens die operatie, onder volledige narcose, bleek dat ook mijn meniscus geraakt was. Maar alles is prima verlopen. De dag zelf mocht ik ’s avonds al naar huis. Op dat moment had ik wel veel pijn, die ik nu een tweetal weken zal proberen te onderdrukken met pijnstillers.”

Lees verder onder de foto.

Wat doe je nu?

“Veel rusten. In de zetel liggen. En daarna aan mijn revalidatie van 6 maanden beginnen. En daarmee kan ik ook zeggen dat mijn seizoen er opzit. Op zich is dat een voordeel: ik moet niet naar de tijd kijken, ik kan me volledig op volgend seizoen richten.”

“Ik ga 3 tot 5 keer per week naar de kine. Er wachten me veel oefeningen, binnenkort ook in het zwembad. Het is de eerste keer dat ik dit meemaak, maar ik zie het volledig zitten.”

“Ik heb momenteel veel contact met Arn Spiessens. Hij is een speler van de beloften van Racing die een kleine maand voor ik mijn blessure opliep exact hetzelfde voor had. Met hem wissel ik veel informatie uit over de revalidatie.”

Alles leek mooi te gaan voor jou, dus dit moet wel even aankomen?

“Het is een serieuze domper, maar ik laat me er niet door uit mijn lood slaan.”

“De voorbereiding verliep zeer goed: ik speelde veel en goed, vond ik. Ik kreeg speelgelegenheid in de competitie en stond tegen Beringen en De Kempen in de basis.”

“Ik had het gevoel dat ik het niveau aankon en zeker nog kansen zou krijgen.”

Lees verder onder de foto.

Krijg je steun vanuit de selectie?

“Ja. Ik heb de coach gehoord en die vond het uiteraard heel jammer. Hij heeft me een goed herstel gewenst, net als de ploegmakkers. Meer kunnen ze niet doen.”

“Via de whatsapp-groep heb ik veel contact met de spelersgroep. Ik ga sowieso proberen om naar de matchen te komen kijken.”

“Tijdens de wedstrijd in Diest kon ik nog niet aanwezig zijn, twee dagen na de operatie. Ik heb alles via Facebook gevolgd en heb de samenvattingen op tv bekeken.”

“Je kunt alleen maar fier zijn op de mentaliteit van de spelers. Ze hebben een knappe prestatie geleverd. Heel tof dat we die eerste periodetitel te pakken hebben! We beschikken over een groep die goed samenhangt. Het is niet ieder voor zich. Zo pak je punten.”

Robbe, heel veel succes met jouw herstel. Hopelijk tot zondag, als je kan komen kijken tegen Koersel!

Nog enkele foto’s van Robbe bij de kine: