Zondag Racing-Koersel: “Dit zijn vaak de moeilijkste matchen”

Zondagnamiddag begint de 2e periode. Na een 15 op 15 van groen-wit is het zaak om ook tegen KVV Weerstand Koersel bij de les te zijn.

Koersel staat laatste. Het heeft 1 punt. Eind september speelde Koersel 0-0 gelijk op het veld van De Kempen. Alle andere wedstrijden verloren de Limburgers uit Beringen.

Racing veroverde vorige week de 1e periodetitel na een 0-1 op Diest. Dave De Herdt leidde zijn jongens naar 5 overwinningen op een rij.

Coach, hebben jullie de 1e periodetitel gevierd? Feestje in de bus of in het chalet zondagavond?

“De spelers hebben dit zeker gevierd, zowel in de kantine van Diest als op de bus en ook in het eigen chalet. Dat mag en moet ook: een prijs is een prijs. En prijzen moeten nu eenmaal gevierd worden.”

“Ikzelf ben bij aankomst in Mechelen onmiddellijk naar huis gegaan. Niet omdat ik niet blij was, maar omdat ik dit opspaar om hopelijk later te kunnen inhalen. En omdat het voor mij maandag vroeg dag was en ik op het werk vroeg bij de pinken moet zijn.”

Zag je op training meteen weer de goeie focus?

“Maandag hebben de spelers vrijaf gekregen. Dinsdag en donderdag hebben we goed getraind, je voelt dat er wat druk is afgevallen.”

“Maar ik heb donderdag na de training wel duidelijk gemaakt dat ik erover zal waken dat we met dezelfde scherpte de wedstrijden zullen aanvatten. Er komen belangrijke weken aan tot aan de winterstop, en dan kan de riem er pas even af.”

Wie mis je zondag?

“Yannick Put is geschorst na 3 keer geel. Nils Van Delm is terug na ziekte.”

“Jens De Paepe heeft 2x de opwarming met de groep meegedaan en heeft dus weer een stap vooruitgezet richting een comeback.”

Koersel staat laatste, maar van onderschatting zal geen sprake zijn?

“Absoluut niet. Wie zich daaraan laat vangen hoort niet meer thuis in deze groep. Ik ben de wedstrijden tegen Zoersel, Hoboken, Sint-Dimpna en Antonia uit 1e provinciale niet vergeten.”

“Dit zijn wedstrijden die zelfs nog belangrijker zijn dan de absolute toppers. In een topper krijg je ruimte om te voetballen, ruimte die je in de andere wedstrijden niet krijgt en zo dus een pak moeilijker zijn.”

“Komt er nog bij dat er bij Koersel echt wel jongens rondlopen die kunnen voetballen. Het is gewoon zaak van met de juiste focus en mentaliteit te beginnen en dat we met een hoog baltempo deze wedstrijd spelen.”

“Niet te overhaast, maar geduldig op jacht gaan naar doelkansen. Ik verwacht dat Koersel de boel goed dicht zal willen houden, het is aan ons om aan iedereen te laten zien dat we sinds de thuiswedstrijd tegen Nijlen stappen vooruit hebben gezet, niet enkel qua mentaliteit maar ook aan de bal. Alweer een mooie uitdaging dus!”

“Mag ik langs deze weg ook nog eens gebruik maken van de gelegenheid om onze supporters te bedanken voor hun massale steun vorige week in Diest.”

“Ook zij hebben zich voorbeeldig gedragen, want ik heb begrepen dat ze tijdens de wedstrijd “bezoek” hebben gehad. Maar zij hebben zich niet laten vangen en dat mag ook wel eens gezegd worden, vind ik.”

Bedankt voor de vooruitblik, coach, en veel succes tegen Koersel.

Supporters, allemaal op post! De match begint om 15 uur. De poorten openen om 13u30.

Ter info: er zal zondag een foodtruck van “De Tempelier” op Racing staan (klik hier voor hun website). Je kunt er een hamburger, een Mexicano en een braadworst kopen.

Uitzonderlijk zal ook de parking “Vertommen” beschikbaar zijn.

De wedstrijd begint met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van Pascale De Cock.

Lees ook:
Pascale De Cock is overleden
koop jouw ticket voor Racing-Koersel nu online
schrijf je in voor het Racing-mosselweekend op 20 en 21 november