fbpx

Racing stoomt door naar 3e ronde in de Croky Cup

Met een meer dan degelijke prestatie heeft Racing een 4-0-overwinning bemachtigd in de 2e ronde van het bekertoernooi.

Betekom was afgezakt naar het Oscar Vankesbeeckstadion. Na de slechte herinnering van eind vorig seizoen, toen de Vlaams-Brabanders bijna het titelfeest van Racing verpestten, was het afwachten hoe groen-wit zich zou presenteren.

Voor de wedstrijd raakte bekend dat trainer Greg Vanderidt positief had getest op corona. Hij kon het team dus niet coachen. Zijn T2 Dimitri Huys nam daardoor de honneurs waar, sportief manager Marc Ghys nam mee plaats op de bank.

Hoe Racing zich presenteerde? Wel, dat viel reuze mee. Al na 5 minuten scoorde de thuisploeg toen Van der Brempt een knappe voorzet naar de 2e paal verstuurde en de mee opgerukte Knollenburg overhoeks raak trof: 1-0.

Een paar minuten later kwam er een bal van rechts en kon Vallez schieten. Zijn knal zoefde net over. Halfweg de eerste helft was een pegel van Akarom hetzelfde lot beschoren.

Racing deelde de lakens uit, Betekom kwam nauwelijks uit zijn defensieve stelling. Met 1-0 bij de rust mochten de bezoekers van geluk spreken.

Na de pauze drukte Racing meteen het gaspedaal in. Toen de Betekomse doelman een schot van Vallez niet onder controle kreeg, stond het al snel 2-0.

Betekom stak dan toch eens voorzichtig de neus aan het venster, zo moest Racing-keeper Smet na knullig Mechels balverlies de 2-1 voorkomen.

Maar voor de rest was het al Racing dat de klok sloeg. Iets na het uur dikte Ventôse de score aan tot 3-0 en toen Weuts een knappe voorzet van Heyvaert binnenwerkte, werd het 4-0 en was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Bij die 4-0 bleef het. Racing gaat een ronde verder en neemt het daarin, op zondag 14 augustus in het Oscar Vankesbeeckstadion, op tegen de winnaar van het duel tussen Zepperen-Brustem (1e provinciale Limburg) en Drongen (3e amateur). Die teams spelen zondagnamiddag tegen elkaar.

Racing speelde met: Smet, Akarom, De Paepe (58′ Kerckhofs), Knollenburg, Mrani, Hmouda, Van der Brempt (87′ Addaoui), Heyvaert (70′ Carrez), Vallez, Ventôse, Weuts