Nesta Vallez drukt meteen zijn stempel: “Speciaal gevoel”

Met een goal en assist voor de 3-0 gaf Nesta Vallez tegen Betekom zijn visitekaartje af. De nummer 10 speelde een goeie partij voor Racing.

Groen-wit stuurde Betekom met 4-0-cijfers naar huis. Klip omzeild, volgende zondag wacht de 3e ronde in de Croky Cup.

Na de wedstrijd blikte Nesta Vallez zowel voor de camera’s van RTV als voor het Racing-webteam terug op de match.

Nesta, wat vond je ervan?

“We mogen zeker tevreden zijn. We hebben ons in de eerste weken op training vooral gefocust op hoe we druk moeten zetten. Ik denk dat dat vanavond onze sterkte was.”

“We hebben Betekom meteen vastgezet en hebben het hen zo moeilijk gemaakt. We scoorden vroeg en braken daardoor hun spel.”

Je scoorde zelf de 2-0 en gaf dan de assist voor de 3-0. Een leuke binnenkomer?

“Bij de 2-0 meteen na de rust tikte Kurt Weuts de bal goed door, schakelde ik mijn mannetje uit en vanuit een schuine hoek heb ik zo hard mogelijk getrapt. De bal verdween door de benen van de keeper in doel, mooi.”

“Het is mijn eerste goal voor Racing. Dat is een speciaal gevoel. Ik ben hier als kleine jongen beginnen te voetballen, ik ken veel supporters en om dan hier in onze eerste match meteen kunnen scoren, dat is gewoon top.”

Hoe zijn jouw wittebroodsweken hier verlopen?

“Goed. Al zijn de trainingen zwaar. In het begin was iedereen wat vermoeid, maar je ziet dat het harde werk nu al zijn vruchten begint af te werpen.”

“Ik ben ook heel goed ontvangen door de groep, ik voelde me hier vanaf de eerste seconde thuis.”

En zo kwam je tegen Betekom ook meteen aan de aftrap. Had je dat verwacht?

“Ik was daar eerlijk gezegd voor de wedstrijd niet zo mee bezig. Ik wilde me in de voorbereiding vooral focussen op opnieuw wedstrijdfit worden na enkele moeilijke maanden bij Cappellen en me goed integreren in mijn nieuwe club.”

Hoe ver zie je Racing doorgaan in het bekertoernooi. Is de 5e ronde tegen Lierse haalbaar?

“Ik wil daar nog niet op vooruitlopen. Ik bekijk het match per match. Ik zou zelfs niet weten tegen wie we volgende week spelen. Voor mij persoonlijk is het het beste om zo te voetballen.”

Bedankt, Nesta!

Lees ook:
Racing wipt Betekom uit de beker