Racing speelt de komende jaren met uitrustingen van Joma

Racing Mechelen heeft een akkoord gesloten met kledijleverancier Joma. Zowel onze eerste ploeg, de beloften als de jeugdploegen spelen de volgende seizoenen met Joma.

Nu de overeenkomst met Nike en verdeler Voetbalshop na 3 jaar ten einde liep, ging Racing op zoek naar een nieuwe kledijleverancier.

“Het is normaal dat je jezelf als club op zo’n moment in de markt zet”, zegt voorzitter François De Keersmaecker.

“Verschillende firma’s hebben zich bij ons gemeld en we hebben diverse mooie aanbiedingen naast elkaar gelegd. Joma is daar uiteindelijk als beste uitgekomen. Ze hebben hard hun best gedaan voor ons.”

Ook leverancier van KV Oostende en Anderlecht

Joma is een Spaans familiebedrijf dat 52 jaar geleden opgericht is. De naam is afgeleid van José Manuel (de eerste twee letters van de twee voornamen), de oudste zoon van de familie en op dit moment de Algemeen Directeur van het bedrijf.

“Joma is een bedrijf met een zeer uitgebreid gamma. Wij zijn niet alleen actief in voetbal, maar ook in heel wat andere sporten en bijvoorbeeld ook de sector van de vrijetijdskledij”, zegt Erwin Palmers van Joma.

“Mensen weten dat misschien niet, maar na Nike, Adidas en Puma zijn wij wereldwijd het 4e merk. Zo is Joma op Europees vlak de grootste speler op indoor-sportvlak.”

“Wij kleden onder meer de hoog aangeschreven handbalteams van Spanje, Kroatië en Servië, en daarnaast een aantal topspelers in het padel en tennis. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio zou 12% van de sporters Joma gedragen hebben.”

“In het voetbal zijn wij kledijleverancier bij heel wat clubs. Zo werken en werkten wij samen met clubs als Antwerp, Beerschot, Standard, Lokeren, Aalst, RWDM, Union en sinds dit seizoen ook Anderlecht.”

“Dat zijn allemaal traditieclubs en dat is geen toeval, want wij mikken resoluut op clubs met geschiedenis en traditie. En hoewel Racing op een lager niveau speelt, is het toch een club waar wij met Joma heel graag op inzetten, want de traditie en achterban zijn er aanwezig.”

“Wij zijn zeer gelukkig en trots dat we deze samenwerking kunnen sluiten. De leden van Racing Mechelen zullen in onze webshop terechtkunnen voor een groot gamma, waar ze met een code alle artikelen met korting zullen kunnen kopen.”

“Racing ligt goed in de markt”

Dat Racing met Anderlecht een samenwerkingsverband op jeugdniveau op poten zette en dat beide clubs nu met Joma spelen, is puur toeval. Maar wel een leuk toeval.

“Racing is weer aantrekkelijk voor de buitenwereld”, zegt François De Keersmaecker. “Ja, we zijn een traditieclub, maar we liggen ook goed in de markt.”

“Firma’s associëren zich graag met succes, omzet en een toekomstplan. Dat is er op Racing. Joma gelooft in ons potentieel, zij zien toekomst in Racing. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn.”

Ter info: het ontwerp van de uitrustingen loopt momenteel op zijn laatste benen. Binnenkort onthullen we de nieuwe shirts, broekjes en kousen voor volgend seizoen.

En we kunnen het nu al beloven: het wordt een outfit om u tegen te zeggen!

Enkele foto’s uit het standaard-Joma-aanbod: