fbpx

Hatim Akarom (van de prachtige 5-2): “Ik moet meer durven”

Met een droge 5-2 stuurde Racing de beloften van Beerschot naar huis. Wat deed het Racing deugd om nog eens zo vlot te scoren.

Racing maakte dit seizoen ook op City Pirates al 5 doelpunten. Dat was begin oktober, zo’n twee maanden geleden.

Sindsdien scoorde Racing niet altijd even vlot. Maar in voetbal kan alles plots veranderen, en dat mocht Jong Beerschot zondag in Mechelen aan den lijve ondervinden.

“Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat we niet altijd grip op de wedstrijd hadden tegen een sterk Beerschot, dat met enkele afzakkers uit de A-kern naar hier kwam”, blikt Hatim Akarom terug op de match.

“Ik vond Jong Beerschot heel dynamisch spelen. Het was een 50-50-wedstrijd. Maar wij hebben onze kansen afgemaakt en zo toch verdiend met 5-2 gewonnen.”

Wat dacht je toen die 2-2 een beetje uit de lucht viel, Hatim? Plots wat angst in de ploeg?

“Angst niet meteen. Maar het waren wel twee stomme tegengoals. We hebben in die fases te plat verdedigd. Dat het na een 2-0-bonus ineens 2-2 werd, dat was zuur.”

“Tegen Turnhout overkwam ons dat twee weken geleden ook: ook toen gaven we een 2-0-voorsprong weg op een moment dat niemand dat verwachtte.”

Hoe draai je zoiets om?

“In de rust hebben we met elkaar gesproken in de kleedkamer. Er is gevraagd om wat meer lef te tonen en dat hebben we in de tweede helft toch wel gedaan.”

Jouw 5-2 was ook een toonbeeld van lef: zo’n lel tegen de bal!

“De coach zegt: “Je moet meer durven, Hatim, dúrven. Speel op je kwaliteiten”.”

“Dat heb ik bij die 5-2 gedaan: ik maakte mijn actie, kwam naar binnen en trapte de bal van ver mooi binnen.”

“Ik ben heel content, over mijn hele seizoen hier al. Sinds dag 1 ben ik zeer goed opgevangen door Racing Mechelen. Ik voel me hier thuis.”

Racing staat nu 6e, op 6 punten van de leider. Wat is de ambitie?

“Wij spreken geen ambities uit. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Dat is een cliché, maar zo is het.”

“We proberen gewoon zoveel mogelijk punten te halen. Zeker voor de winterstop proberen we onze matchen tegen Berchem en Bilzen nog te winnen en op een zo hoog mogelijke positie Nieuwjaar in te gaan.”

Succes daarmee, Hatim!

Lees ook:
Racing blikt Jong Beerschot in met 5-2