Coach Dave De Herdt voor Racing – St-Lenaarts: “We zitten aan 80%”

Na overwinningen in de toppers tegen Lille United en Betekom krijgt Racing zaterdagavond in eigen huis Sint-Lenaarts tegenover zich.

Racing staat nog altijd aan de leiding met 31 punten. Sint-Lenaarts vinden we terug op positie 10, met 18 punten.

Dave De Herdt wil ook morgen een driepunter bemachtigen en de koppositie verstevigen.

Coach, alles naar wens verlopen deze week?

“Jawel. Maandag hebben de spelers individueel uitgelopen. De spelers die met wat kwaaltjes zitten hebben zo extra rust gekregen. Een ander deel is met de beloften gaan spelen.”

“Zoals altijd lag de focus dinsdag op balbezit en hoe we het dit weekend willen aanpakken.”

“Donderdag lag de klemtoon zoals altijd op balverlies. Waar zetten we druk? Wie laten we aan de bal en wie zeker niet? Zulke zaken bespreken we dan.”

“Veel van die zaken zijn herhaling, maar het is de bedoeling dat spelers op den duur met één blik of signaal zelf kunnen bijsturen tijdens de wedstrijd.”

“Ze kunnen dat ook zelf beslissen. Kurt Weuts en Gregory Carrez zijn daarin bepalend en weten perfect wat ik denk en zijn mijn verlengstuk op het veld. Maar ook de jongere spelers beginnen dit zeer goed op te pikken.”

Heb je het gevoel dat de trein echt op de rails staat, maw: hoe sterk is de ploeg volgens jou als je er een percentage op zou plakken?

“Op de rails staan is een groot woord. We zijn in juli op die trein gestapt en die stopt pas na 30 haltes. Het ene station kan je makkelijker omzeilen dan het andere, maar ik heb wel het gevoel dat iedereen nu in dezelfde wagon zit en iedereen perfect weet wat en wanneer er bepaalde zaken moeten gebeuren.”

“Je kan nu eenmaal niet alle wedstrijden winnen, al willen we wel alle wedstrijden winnen. Maar soms spelen tegenstanders tegen ons ook gewoon een goede wedstrijd en verdienen ze ook punten.”

“Als je aan mij een percentage vraagt van hoever we staan, zeg ik 80%. Er is nog ruimte voor progressie, en dat is maar goed ook. Want we moeten onszelf uitdagen om steeds beter te doen.”

Wat kan er beter?

“Ons baltempo kan nog hoger. De onderlinge coaching en de omschakeling van balbezit naar balverlies kunnen bij momenten beter. Maar dat zijn details, over het algemeen ben ik zeer tevreden over iedereen.”

“Twee weken geleden hadden we moeite om 11 fitte spelers aan de aftrap te brengen, nu 2 weken later zijn we (op enkele kwaaltjes na) op volle sterkte.”

“Dat wil dan ook weer zeggen dat de keuzes steeds moeilijker worden. Er vallen spelers naast de selectie die het echt niet verdienen. Maar dat is voetbal bij een ambitieuze club: veel concurrentie.”

“Soms is het wachten op die ene kans, of die minuten die je krijgt en dan moet je die ook pakken. Geduldig zijn en hard werken is in dat geval de boodschap.”

Wie mis je zaterdag?

“Buiten Robbe Berben niemand.”

Wat voor een ploeg is Sint-Lenaarts?

“Een team met veel ervaring dat al jaren probleemloos meedraait in de reeks.”

“Een ploeg die me niet verbaasde toen ze sterk begon aan het seizoen. Nadien kende ze een mindere periode, maar de coach is jong en ambitieus en heeft een visie over hoe hij wil spelen.”

“Als hij daaraan vasthoudt, komen ze nooit in de problemen. Daarvoor hebben hij en zijn spelers te veel kwaliteiten. We zullen wakker moeten zijn en 95 minuten bij de pinken moeten zijn, want ze kunnen op elk moment toeslaan.”

Veel succes zaterdag!

Supporters, op post voor de laatste thuismatch van 2021!

De matchbal wordt geschonken door Michael en Elie van café Den Biechtstoel  in Battel.

Lees ook:
de match begint zaterdag om 19u ipv 20u
koop nu al online jouw ticket
zaterdag bieden we de Racing-kerstballen aan in onze fanshop