Racing schakelt Drongen uit met een stevige 6-klapper

In de 3e ronde van de Croky Cup heeft Racing met 6-2 gewonnen van KVE Drongen. De ploeg uit 3e amateur kwam op voorsprong, maar moest de wet van de sterkste ondergaan.

De partij werd voorafgegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis van de deze week overleden ex-burgemeester en Racinger-in-hart-en-nieren Georges Joris.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Hmouda vuurde een schot af dat enkele meters naast schoof.

Bij de eerste de beste actie van Drongen in de 16 van Racing ging de bal op de stip na een Mechelse duwfout. Doelman Smet was kansloos tegen de goed getrapte penalty, 0-1.

Maar lang duurde het feest van de bezoekers niet. Na een korte drankpauze viel Racing meteen weer aan en belandde een voorzet van Heyvaert op de knikker van Weuts, 1-1.

De thuisploeg had de smaak te pakken en tikte de bal in de hitte goed rond. Vallez had eerst nog pech met een tikje tegen de paal, een paar minuten later was het Akarom die de bal prachtig en onhoudbaar tegen het net keilde, 2-1.

Voor de rust werd het nog 3-1. Ventôse leverde ditmaal de assist af, Weuts mikte de bal in de hoek.

In de tweede helft was het warempel opnieuw Drongen dat als eerste scoorde. De bezoekers straften Mechels balverlies in het middenveld af om terug te keren tot 3-2.

Maar opnieuw liet de reactie van Racing niet lang op zich wachten. Vallez, weer sterk op dreef, stuurde Ventôse weg. De bezoekende doelman bokste het schot weg, maar Akarom was mooi gevolgd om de 4-2 te scoren.

En nog was het doelpuntenfestival niet gedaan. Na een mooie doorsteekbal van Hmouda kon Ventôse er 5-2 van maken en toen Carrez enkele dribbels uit zijn schoenen schudde, voerde Van Nuffel de score op tot 6-2.

Drongen was bedwongen, volgende week wacht Petegem in de 4e ronde. Sparta Petegem is de kampioen van 2e amateur A van vorig seizoen, in een reeks met onder andere Lokeren-Temse en Ninove. Maar het vroeg geen licentie aan voor 1e amateur en speelt daardoor dit seizoen opnieuw in 2e amateur.

Racing speelde met: Smet, Mrani, Knollenburg (75′ Robert), De Paepe, Akarom (75′ Addaoui), Hmouda, Heyvaert (66′ Guldix), Van der Brempt, Vallez (66′ Carrez), Ventôse en Weuts (75′ Van Nuffel).