Ruben Smet: “Alleen al door de hitte echt afgezien”

Met een goeie prestatie nam Racing zondagnamiddag in een heet Oscar Vankesbeeckstadion afstand van Drongen. Ruben Smet blikte na de 6-2 tevreden terug.

Racing staat in de 4e ronde van de Croky Cup. Drongen had geen verhaal tegen 6 mooie doelpunten. Dat zag ook onze doelman Ruben.

Ruben, hoe heb jij de match ervaren?

“Hoewel ik weinig moeten doen heb, heb ik enkel en alleen door de hitte afgezien.”

“Maar ons team heeft in deze weersomstandigheden echt een topprestatie geleverd. Hoe we het met deze warmte gedaan hebben, dat was gewoon klasse.”

“Wat we op de mat gebracht hebben, was het plan van de coach. Het is de knop omdraaien en de gas openzetten. Het is een mentale kwestie. Klagen moet je in die hitte niet doen, je moet gewoon knallen.”

Racing lijkt een stap vooruitgezet te hebben tegenover vorig seizoen?

“Klopt. Het tempo ligt veel hoger. Op training ligt de intensiteit een stuk hoger en in de matchen plukken we daar de vruchten van.”

“Er zit nog veel progressie in onze kern. Als iedereen blijft werken zoals we bezig zijn, gaan we een mooi seizoen tegemoet.”

Zit je in je maag met die 2 tegengoals?

“Het is niet plezant, want buiten die ene bal op het einde heb ik geen enkele tussenkomst moeten doen. Dus ja…”

“De penalty was terecht en daar was ik kansloos. De 3-2 net na de rust was een beetje jammer, maar ook niet meer dan dat.”

Wat is jouw doel in de beker?

“Eerst de volgende match winnen uiteraard. Sparta Petegem is een zeer goeie tegenstander. Daar hebben we veel respect voor. Ze zijn vorig seizoen kampioen geworden in 2e amateur, dat is echt een heel sterke ploeg.”

“Maar ik begrijp ook dat de Racing-supporters al een ronde verder kijken, naar de match tegen Lierse dus. Lierse mag een leuke doelstelling zijn voor iedereen.”

Lees ook:
wedstrijdverslag: Racing schakelt Drongen uit met 6-2