Racing rouwt: Oscar “Carry” Vankesbeeck is overleden

Oscar “Carry” Vankesbeeck is gestorven. Het petekind van Oscar Vankesbeeck zaliger is net geen 81 jaar geworden.

Oscar “Carry” Vankesbeeck was de kleinzoon van de oudste broer van Oscar Vankesbeeck, van het begin tot het midden van de 20e eeuw 29 jaar lang voorzitter van groen-wit én tussen 1937 en 1943 ook voorzitter van de Belgische voetbalbond.

Niet alleen waren de twee familie en naamgenoten, Oscar Vankesbeeck was ook de peter van Carry.

François De Keersmaecker, de huidige voorzitter van Racing, was aangetrouwde familie van Carry.

“Carry was advocaat, hij had lang een kantoor op de Astridlaan in Mechelen. Hij was zeer veelzijdig. Zo zette hij zich bijvoorbeeld in voor de slachtoffers van de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog”, zegt François.

“Carry was op veel vlakken actief. Zoals in de politiek. Hij was vrijzinnig, humanist. Ook in de sport droeg hij zijn steentje bij. Zo bekleedde hij functies in het Mechelse en nationale rugby.”

“Hij was uiteraard ook supporter van Racing. Enkele jaren geleden nam hij nog deel aan de herdenking van zijn peter die het Racing-bestuur toen organiseerde op het kerkhof in Mechelen. In 2016 zette hij zich ook in voor de heropstanding van Racing, dat een grote financiële crisis beleefde.”

“Racing wenst de familie, nabestaanden en vrienden van Oscar “Carry” Vankesbeeck veel sterkte in deze moeilijke tijden. We zullen Carry zeker herdenken met een minuut stilte tijdens onze eerste thuiswedstrijd in de competitie.”

Oscar “Carry” Vankesbeeck op het kerkhof van Mechelen in februari 2018, tijdens de herdenking van de 75e verjaardag van het overlijden van zijn peter Oscar Vankesbeeck: