“Dit is Racing 2.0: droog als het moet”

Racing is 2020 in stijl begonnen: met een driepunter op het terrein van Kontich.

Na de nederlaag in de heenronde was groen-wit gewaarschuwd voor het Antwerpse gevaar. De spelers hadden hun lessen getrokken en wonnen met 1-3.

Coach Dave De Herdt, content na deze overwinning?

“Ik ben tevreden, zeer tevreden zelfs. Ik had de spelers voor de match gezegd dat we nu Racing 2.0 te zien gaan krijgen, waarbij we het zakelijker gaan aanpakken en het geen schande is om de bal eens weg te trappen.”

“Kontich is een heel moeilijke verplaatsing, de kortste zijn meestal de moeilijkste. Kontich probeert een van zijn laatste strohalmen te grijpen om niet helemaal in die degradatiestrijd verzeild te geraken.”

“Het was een zeer fysieke match, met veel onderbrekingen. Telkens als wij wilden omschakelen, legde Kontich het spel stil met een fout. Ze hadden misschien zelfs rood moeten krijgen na een zware fout op Carrez, net voor de rust.”

“Maar we rustten met 0-1 en dan weet je dat je de 0-2 moet maken om wat zekerheid te hebben.”

“We hadden enkele goeie kansen op de 0-2 en die kwam er ook, maar we slikten dan toch weer een dom, vermijdbaar doelpunt, waardoor het 1-2 werd. Racing kan blijkbaar niet veel matchen rustig uitspelen.”

“Uiteindelijk maakten wij een 3e goal en pak je heel verdiend de 3 punten mee. De eerste 20 minuten waren zeer moeilijk, maar daarna domineerden we. We wisten dat Kontich dit geen 90 minuten kon volhouden.”

Was je voorbereid op een fysieke strijd?

“Je weet dat Kontich zo speelt. Vorige week speelden ze zeer matig, met weinig inzet en weinig duels. Maar thuis tegen ons wilden ze absoluut iets rapen, met hun vertrouwen van de heenmatch.”

“Wij zijn bijna alleen maar foutief af te stoppen. Daarom kiezen zij voor de duels, maar ik vond de scheids goed fluiten.”

Je zei dat je in deze match en de volgende 2 op 9 op 9 mikt. Die ambitie blijft intact?

“Dat verandert inderdaad niet. Ik wil in onze resterende matchen zelfs 39 op 39 halen.”

“We hebben al te veel domme punten te grabbel gegooid. Scoren, hard werken in balverlies: dat is het devies. “Gallery play” hoeft niet. Als het kan, mag het met leuk voetbal, maar als het niet kan, zal het met heel droog voetbal zijn.”

Ruimte voor externe advertenties: