fbpx

Racing omzeilt een lastige klip in Zwarte Leeuw: “3 dikke punten”

Een moeilijke uitwedstrijd op Zwarte Leeuw is uitgedraaid op een 0-1-overwinning voor Racing Mechelen.

Door de gele schorsingen van Bram Kerckhofs, Sabri Hmouda en Nick Van der Zyp had Dave De Herdt veel puzzelwerk.

De coach loste het probleem op door een 3-mans-defensie te posteren, met Jens De Paepe, Arno Robert en Wout Kerckhofs. Dat verdedigende trio deed het uitstekend.

Racing eiste vanaf het begin de bal op en probeerde er iets goeds mee te doen. Makkelijk was dat echter niet, want het moeilijk bespeelbare veld was in het nadeel van de voetballende ploeg.

Toch werd groen-wit iets na het halfuur beloond voor de inspanningen. Een aanval door het centrum van Zwarte Leeuw leverde de 0-1 op. Het was een vreemde situatie: de spelers van de thuisploeg dachten dat er sprake was van buitenspel en bleven staan. Ventôse strafte die inschatting na samenspel met spitsbroeder Weuts genadeloos af.

Met een kleine voorsprong dook Racing de rust in.

In de tweede helft gooide Zwarte Leeuw het nog meer over de boeg van de werkkracht. De Kempenaren kwamen als door een wesp gestoken uit de kleedkamer en boksten meteen een heet standje voor het Mechelse doel in elkaar. Racing keerde de bal van de lijn.

Hoewel Zwarte Leeuw er alles aan deed om een doelpunt te scoren, hoefde Racing-doelman Ruben Smet geen mirakels te verrichten. De Racingers stroopten immers ook allemaal hun mouwen op en gingen elk duel vol engagement aan.

De thuisploeg snuffelde aan de gelijkmaker, maar aan de overkant lagen de Mechelse spitsen op de loer om er 0-2 van te maken. Maar gescoord werd er niet meer. De grootste kans was nog voor kapitein Weuts, die de bal in de slotminuten net naast de kooi van ex-Racing-doelman Jeroen Hofmans tikte.

0-1 bleef het en dus doet Racing een uitstekende zaak. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg telt Racing 49 punten. Dat zijn er 9 meer dan eerste achtervolger Diest. Esperanza Pelt staat nu 3e met 39 punten, maar heeft wel nog 2 matchen te goed: zondag op Termien en woensdag tegen Witgoor.

Racing speelt volgende zaterdag zijn volgende match: thuis tegen Diest. Een top-affiche voor iedereen die Racing een warm hart toedraagt!

Racing speelde met: Smet, De Paepe, Robert, Wout Kerckhofs, Guldix, Put (72′ Van Delm), Heyvaert, Van der Brempt, Carrez, Ventôse (76′ Doncos) en Weuts.

Dave De Herdt: “We pakken 3 dikke punten”

Na de match stond Dave De Herdt na te hijgen van de emoties. Hij was dolgelukkig met de overwinning.

“Hier komt geen enkele ploeg met 0-4 winnen, wij ook niet. Het was op het einde overleven, maar dat hebben de jongens fantastisch gedaan. We pakken 3 dikke punten.”

“En dat in heel moeilijke omstandigheden. Arno Robert stond eerst centraal achterin, dan rechtsback. Delmke die in moeilijke omstandigheden moest invallen, maar het uitstekend deed… Mentaliteit en karakter hebben vanavond gewonnen.”

Dat moest ook op een slecht terrein.

“We waren op een wei aan het voetballen. Maar we stonden heel goed.”

“Al hadden we nog meer moeite dan verwacht met Zwarte Leeuw, dat aanvankelijk vaak een mannetje meer had op het middenveld. Net op het moment dat ik dacht om opnieuw met 4 achterin te spelen, scoorden we de 0-1.”

“Daarna hebben we omgeschakeld. We hebben niet veel kansen weggegeven, alleen corners, vrijschoppen en inworpen. Er kan dan altijd wel eens een bal slecht vallen voor ons, maar dat is niet gebeurd.”

We scoorden zelf een rare goal. Hoe zag jij die fase?

“Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Het moet de eerste goal geweest zijn waarmee ik niet heb gejuicht. Nochtans heb ik veel energie aan de zijlijn (lacht).”

“Tijdens onze aanval ging de vlag van de lijnrechter omhoog en iedereen van Zwarte Leeuw bleef staan. Maar de scheids gaf meteen teken dat er moest voortgespeeld worden en dat hebben wij gedaan.”

Volgende week komt Diest naar OVK, weer een topper. 

“Of het nu Diest, Koersel of Pelt is: elke match in deze eindfase is een topper. Er komt elke week wat meer druk bij. Maar we zijn opnieuw fantastisch gesteund door de supporters. Ongelofelijk. Als we in zo’n sfeer volgende week thuis Diest kunnen ontvangen, dan moeten we die overwinning opnieuw over de streep kunnen trekken.”

Racing-fans, schrijf Racing-Diest van zaterdag 19 maart alvast in jullie agenda!