Jens De Paepe na een berematch: “Het was zalig op Zwarte Leeuw”

De 0-1-overwinning op Zwarte Leeuw was ook de verdienste van een sterke Racing-verdediging. Met Jens De Paepe als dirigent.

Jens speelde een puike wedstrijd in Rijkevorsel. Met al zijn ervaring gidste hij de jonge Arno Robert naast zich naar een sterke match. Wout Kerckhofs deed de rest.

Jens, hoe heb jij deze match beleefd?

“We hebben alles gegeven en zijn vanaf de eerste minuut stevig in duel gegaan. Ook al was het niet simpel op dit veld.”

“Je komt 0-1 voor en dan weet je dat het “boenken” wordt. En dan weet je dat zelf op de counter op zoek moet gaan naar dat tweede doelpunt. Maar dat is er niet gekomen.”

“We hebben er als team voor gevochten om de 3 punten mee te pakken en dat is ons goed gelukt. We gaan dus door op ons elan.”

De druk werd wel hoog op het einde, niet?

“Ja, op het einde kwamen er lange ballen en wat corners, maar op zich hebben we niet veel weggegeven.”

Je presenteerde jezelf opnieuw als rots in de branding, je werkte heel veel weg. 

“Dat is mijn taak. Ik ben vrij groot en kan wel wat wegkoppen.”

“Ik zat meteen goed in de match en dan groei je. Je probeert de rest dan mee te trekken en je ervaring over te brengen op de andere jongens. Ja, ik houd er een goed gevoel aan over.”

Neemt de druk op de spelersgroep toe?

“Niet echt. Ik zie niet dat er jongens verkrampt spelen. We doen er alles voor, we doen ons best. We leggen de druk bij onze tegenstanders door te winnen, hopelijk blijft dat nog een tijdje zo.”

Genoten van de ambiance in het stadion?

“Absoluut! Zalig! Het Racing-vak zat zo goed als vol. Het was echt leuk. Als je dat op dit niveau kunt meemaken, dan is dat heel plezant.”

“Hopelijk is het volgende week thuis tegen Diest opnieuw van dat. Het is een ploeg die ons goed moet liggen, zeker op ons eigen veld.”

“Op Diest, in november, ontbrak ik zelf door een blessure, maar ik denk dat we de kwaliteiten hebben om die match zaterdag op OVK tot een goed einde te brengen.”

Hoe groot schat jij de kans in dat Racing kampioen wordt?

“Ik ben voorzichtig, want het kan snel gaan in voetbal. Nu zit alles mee, maar ik denk toch dat we 60 tot 70% kans maken.”