Volle focus richting Zwarte Leeuw: “Vrije training geannuleerd”

Zaterdagavond maakt Racing de verplaatsing naar Rijkevorsel. Zwarte Leeuw zal groen-wit met alle mogelijke middelen de 3 punten willen afhandig maken.

Zwarte Leeuw staat na een mooie 7 op 9 op de 10e positie in het klassement, met 31 punten uit 22 matchen. Racing leidt met 46 uit 22. Coach Dave De Herdt is op zijn hoede voor de tegenstander.

Dave, heb je een rustige week gehad of heb je er op training de zweep opgelegd?

“Goh, de zweep erop leggen is veel gezegd. In het begin van het seizoen hebben we de deal gemaakt dat de spelers op maandag vrij zijn als ze 6 op 6 pakken.”

“Na de overwinningen tegen Pelt en De Kempen hadden ze daar in principe recht op, maar om 2 redenen heb ik dat deze week geannuleerd.”

“Ten eerste: we missen zaterdag 3 verdedigend ingestelde spelers. We moesten deze week dus kijken hoe we dit het best kunnen oplossen, ook rekening houdend met de kwaliteiten van Zwarte Leeuw.”

“Ten tweede: het verschil tussen het Racing in het eerste uur tegen De Kempen en de laatste 30 minuten. Dat was te groot voor mij.”

“Er kunnen allerhande redenen opgenoemd worden voor dat verschil, maar de grootste reden was de agressiviteit in balverlies. Dat wil ik gewoon niet meer zien. En dat heb ik de spelers ook verteld.”

“We hebben vooral dinsdag pittig getraind. Alhoewel we de afgelopen weken bewezen hebben fysiek ijzersterk te staan, moeten we dat onderhouden om zo nog 2 maanden alles te kunnen geven.”

Wie mis je zaterdag?

“De mannen met een gele schorsing: Van der Zyp, Bram Kerckhofs en Sabri Hmouda.”

Zwarte Leeuw is een verraderlijke tegenstander, waarom?

“Met Gino Swaegers beschikken ze over een goede trainer met een visie. Bovendien is Zwarte Leeuw de ploeg in vorm: het pakte 7 op 9 en scoorde 11 doelpunten in die wedstrijden (5-2 tegen Lille, 1-1 tegen De Kempen en 1-5 op Betekom).”

“De coach van Zwarte Leeuw zal zijn plan al wel klaar hebben om het ons heel lastig te maken. Bovendien kunnen ze thuis altijd iets meer. Als je dan weet dat we achterin moeten sleutelen…”

Veel succes in Rijkevorsel, Racing!

Supporters, op post! De match begint om 19u30.

Lees ook:
de weg richting Zwarte Leeuw