fbpx

Wout Kerckhofs: “Vertrouwen niet geschonden, we zullen dit rechtzetten”

De 3-0 op Wellen is hard aangekomen in het Racing-kamp. Maar niet getreurd: na 6 mooie overwinningen op een rij kon dit gebeuren.

Met 18 op 18 reisde Racing af naar het nummer 11 in het klassement. Maar al snel bleek dat er voor groen-wit niet veel te rapen zou zijn op het kunstgras van Wellen.

“Vanaf het begin was het bij ons niet goed genoeg. Op één of andere manier waren we niet scherp genoeg”, zegt Wout Kerckhofs.

“We hadden nog wel de kans op de 0-1. Als die bal er ingaat, heb je een totaal andere match. Maar Wellen speelde met veel jonge jongens die er tegen de leider vol voor gingen en met een counter op 1-0 kwamen.”

“Bij ons bleef het zoeken en tasten, ook dat spelen op kunstgras was toch een aanpassing. We kwamen niet echt in de match en al vlug vielen de 2-0 en 3-0.”

Er waren enkele jongens onbeschikbaar door quarantaines, blessures en schorsingen. Dat helpt natuurlijk ook niet?

“Klopt. Net voor de match kregen we te horen dat Guldix en Bielen niet konden meedoen. Doncos viel dan ook uit met een rugletsel.”

“Ik merkte al snel dat het geen gemakkelijke avond zou worden. In de 2e helft hebben we nog wel gedaan wat we konden. De mentaliteit was zeker niet slecht. We hadden baloverwicht, maar het zat er gewoon niet in.”

“We moeten naar onszelf kijken. We weten wat er verkeerd gelopen is en daar de nodige lessen uit trekken.”

We moeten ons geen zorgen maken?

“Zeker niet. We hebben de voorbije weken getoond tot wat dit Racing in staat is. Als je 6 keer na elkaar wint, dan weet je dat een nederlaag steeds dichterbij komt.”

“Het is natuurlijk jammer dat onze reeks hier eindigt, maar we moeten niet aan onszelf twijfelen. We hebben een heel goeie ploeg, het vertrouwen is zeker niet geschonden.”

Tijdens de match liepen enkele spelers ook wat blessures op. Hoe staat het daarmee?

“Ik heb tijdens een duel iets in mijn knie voelen schieten. Hopelijk valt dat wat mee, we moeten dat even afwachten.”

“Weuts heeft een trap op zijn enkel gekregen, Ventôse heeft zijn enkel omgeslagen. Bij Dries zag het er serieus uit. Maar ook daar is het nog even wachten op de diagnose.”

“We hebben nog een week om klaar te geraken voor de topper thuis tegen Lille. Hopelijk raken de meeste spelers tegen dan opgelapt. In een week kan er veel gebeuren. De medische staf zal alvast zijn werk hebben.”

Jens De Paepe heeft wel zijn comeback kunnen maken met een invalbeurt.

“Juist. Dat is zeker positief nieuws. Jens heeft speelminuten kunnen vergaren, daar kunnen we alleen maar blij om zijn.”

“Ach, we moeten nu niet te veel blijven stilstaan bij wat er allemaal in Wellen gebeurd is. Ik ben ervan overtuigd dat we dit zullen rechtzetten. Ik zie de topper tegen Lille met vertrouwen tegemoet!”

Supporters, zaterdag om 20u spelen we op OVK de topper tegen Lille, de nummer 2 in de stand. Iedereen paraat om de ploeg te steunen!