fbpx

Youssef Ben Azrak tekent zijn eerste contract bij Racing Mechelen

Jonge spelers laten doorstromen naar de A-kern. Dat is waar elke club van droomt en hard voor werkt, net als de spelers zelf.

Bij Racing komt de doorstroming ook op gang. Getuige daarvan: Youssef Ben Azrak, een jonge Mechelaar die net 20 jaar geworden is.

Youssef heeft zijn eerste contract bij Racing getekend en wordt volgend seizoen definitief overgeheveld van de beloften naar de A-kern.

“Dit seizoen heb ik al veel met de A-kern mogen meetrainen. Je voelt meteen dat dat een ander niveau is, maar ik merk dat ik stappen zet”, vertelt Youssef.

“De coach heeft me dat ook gezegd, dat ik goed bezig ben en dat hij progressie ziet in mijn spel en houding. Dat is natuurlijk leuk om te horen.”

“Mijn bedoeling is om zo hoog mogelijk te geraken als voetballer. Ik heb van de U7 tot U13 bij KV Mechelen gespeeld, speelde daarna voor Lierse en Londerzeel, en dan weer 2 jaar voor KV Mechelen. Daar heb ik bij de U18 een kruisband gescheurd en was het afgelopen.”

“Vervolgens ben ik naar Racing gekomen, waar ik in de U19 en beloften ben beland. Intussen mag ik dus de stap naar de A-kern zetten. Ik ben daar in een enorm toffe groep terechtgekomen.”

“In de zomer heb ik enkele keren meegedaan in oefenwedstrijden, op OHL en tegen Berlaar. In de competitie viel ik enkele weken geleden in op Wezel en op Bilzen afgelopen zaterdag.”

“Ik leer veel bij, dat is leuk. En ik zal nog veel bijleren om een hoger niveau te halen. Ik ben een nummer 10, maar kan ook vooraan spelen, op links, centraal en rechts. Ik krijg veel tips van de ervaren spelers, zoals Gregory Carrez, Wout Kerckhofs en Sabri Hmouda. Die steun doet deugd.”

Proficiat, Youssef, met jouw contract en veel succes bij Racing!

Youssef op OVK: