fbpx

Racing legt deze zomer nieuw jeugdveld én kunstgrasveld aan

Racing gaat zijn jeugdvelden aanpakken. Dankzij een investeringstoelage van 400.000 euro van de stad Mechelen kan onze club een kunstgrasveld aanleggen.

Racing begint over enkele weken aan de totale heraanleg van zijn jeugdterreinen: er komt een nieuw, groot natuurgrasveld én een kunstgrasveld.

Met de aanleg van een kunstgrasveld – voor het eerst op Racing – is gekozen voor een duurzame heraanlegging en een solide samenwerkingsovereenkomst met de stad Mechelen.

Racing zal als club zelf instaan voor de aanleg van het kunstgrasveld en bindt zich aan de overeengekomen voorwaarden die hiermee gepaard gaan.

“We ondersteunen het ambitieuze plan van Racing”

De 400.000 euro die Racing van de stad krijgt voor de aanleg van het kunstgrasveld is dinsdagavond goedgekeurd door de gemeenteraad.

“Als stad vinden we de jeugd- en maatschappelijke werking zeer belangrijk binnen sport. We willen KRC Mechelen daarom een duw in de rug geven om zijn jeugdwerking verder te professionaliseren”, zegt schepen van Sport en Jeugd Abdrahman Labsir.

“Zo ondersteunen we het ambitieuze plan van Racing om zijn jeugd op interprovinciaal niveau te krijgen en zo het hoogst mogelijke label te halen. Na de topresultaten van dit seizoen is er alvast veel vertrouwen dat ook dit ambitieuze plan zal slagen.”

“Dat Racing zich daarnaast blijft engageren om sport in te zetten als sociale en verbindende factor is natuurlijk een sterk aandachtspunt binnen onze samenwerking dat we zullen blijven aanmoedigen!”, besluit de sport- en jeugdschepen (lees verder onder de foto).

 


“Een enorme stap voorwaarts voor Racing”

“Wij zijn de stad dankbaar dat ze ons steunt met de subsidie van een kunstgrasveld, wat voor een voetbalclub een enorme investering is”, zegt Racing-voorzitter François De Keersmaecker.

“Kunstgras is zeer belangrijk voor een voetbalclub, omdat het intensief bespeeld kan worden en wij door een tekort aan jeugdvelden – we hebben er maar 2 – onze terreinen sowieso zwaar belasten.”

“Nu kunnen we veel meer ploegen laten spelen en trainen op onze velden. Ook in slecht weer, wat belangrijk is bij regen of vriestemperaturen. Nu hoeven we om die redenen alvast geen jeugdmatchen meer af te gelasten.”

Bij zijn benoeming tot voorzitter noemde François De Keersmaecker de jeugdwerking van Racing één van zijn grote stokpaardjes.

“Dankzij de aanwerving van gediplomeerde jeugdtrainers, de samenwerking met RSC Anderlecht en met de totale heraanleg van de jeugdvelden zet Racing enorme stappen voorwaarts”, zegt hij.

“Dit past volledig in onze plannen van jeugdvoetbal en onze ambitie om straks weer interprovinciaal voetbal voor onze jeugd te kunnen aanbieden.”

“Zeer recentelijk speelden we nog gewestelijk, maar we doen er alles aan om met interprovinciaal het hoogst mogelijke label voor een club op ons niveau te behalen. Want ja, we zijn ambitieus met onze jeugd!”