Hoe gaat het met… Tarik Traizi?

Vandaag publiceren we het vijfde interview in onze rubriek: “Hoe gaat het met…?”. Tarik Traizi is de volgende die we aan het woord laten.

Tarik speelde van 2010 tot 2011 één seizoen in de voorhoede van onze club. In dat ene seizoen dat hij voor Racing speelde werd de club kampioen in de toenmalige vierde klasse.

Tarik, wat zijn – buiten het behalen van het kampioenschap – je belangrijkste herinneringen aan je Racing-periode?

“Ook al was ik maar één seizoen aan de slag bij Racing, het was wel een super intens seizoen en veruit mijn leukste voetbaljaar ooit.”

“Ik heb vele belangrijke herinneringen, maar wat me zal bijblijven is toch dat de supporters me direct hebben opgenomen in de Racing-familie en me een thuisgevoel gaven, ik zal voor hen altijd veel respect hebben.”

Hoe kijk je nu terug op het behalen van die kampioenstitel in 2011?

“Dat was een fantastisch jaar met een supersterke groep. Ook al stond ik niet vaak in de basis – omdat de ploeg zo sterk was – ik genoot toch van elke minuut voetballen. Thuis en zelfs op verplaatsing hadden we steeds een thuisgevoel omdat er zoveel supporters meegingen.”

Heb je nog contact met je ex-ploegmaats van toen?

“Dankzij social media heb ik nog steeds wel wat contact met enkele spelers. Maar vooral met de spelers waar ik toen ook het meeste met omging : Tuteleers, Spreutels , Weydisch en Yassine Bouchouani. Met Yassine heb ik vorig jaar nog even samen gevoetbald, maar dat was spijtig genoeg geen succes.”

Wat waren voor jou persoonlijk de absolute hoogtepunten in je seizoen bij Racing?

“Voor mij was het echt een eer om voor Racing te kunnen voetballen, ik heb er alleen maar mooie herinneringen aan overgehouden. Om er enkele op te noemen: de 3-1 die ik thuis scoorde tegen mijn ex-club FC Duffel, de kampioenenviering op de grote markt, de feestjes en uren in de kantine, de broers Verstraeten en Marc Ghys die altijd klaarstonden en konden lachen met mijn flauwekul.”

“Zelfs de deelname aan een vriendenwedstrijd – met ondermeer Verstappen, Nechelput, Slachmuylders – was een hele eer voor me. Dat toont nog maar eens aan hoe ik op zo een korte tijd werd opgenomen in de groen-witte familie.”

Hoe is het je nadien vergaan in je voetbalcarrière?

“Na Racing ben ik enkele jaren op Sint-Lenaerts gaan voetballen en nadien ben ik beginnen afzakken. Achteraf bekeken had ik misschien wat langer moeten vechten voor een plaats bij Racing, maar een carrière is zo kort en ik wilde zeker zijn om speelminuten te behalen. Maar achteraf is het uiteraard altijd makkelijk praten.”

Hoe vul je tegenwoordig jouw dagen?

“Ik ben sinds dit jaar gestopt met voetballen. Ik heb mijn carrière afgesloten bij Schelle Sport, waar ik ook in mijn jeugd heb gevoetbald. Ik had ze indertijd beloofd om bij hen mijn carrière te beëindigen.”

“Daarnaast ben ik sinds november voor de eerste keer vader geworden van een dochtertje en ligt mijn focus nu op mijn gezin en werk. Dat is ook de belangrijkste reden waarom ik gestopt ben.”

Ben je van plan om ons nog eens een bezoekje aan het OVK-stadion te brengen?

“Nu ik met voetballen gestopt ben, ben ik zeker van plan om te komen kijken. Daarvoor was dit wegens tijdsgebrek niet mogelijk. Ik ben een echte Racinger, dus je kan mij zeker verwachten. Bovendien ben ik jullie blijven volgen.”