Racing legt alle activiteit stil, ook bij de jeugd

Vandaag heeft de club een belangrijke knoop doorgehakt: in het licht van de coronacrisis is beslist alle activiteiten voorlopig te staken.

Vanmiddag heeft onze jeugdwerking beslist om alle trainingen en wedstrijden stop te zetten.

“De voorbije dagen kleurden de coronacijfers voor de regio Mechelen steeds roder. Om te trachten de scholen zo veel mogelijk open te houden, vinden wij het geen goed idee om nog langer de bubbels die kinderen op school vormen verder te mengen op de sportclub”, klinkt het bij Ben Van Reydt, AVJO van onze jeugd.

“Wij achten het niet langer mogelijk om sportactiviteiten op een veilige manier te organiseren. Daarom is beslist om alle activiteiten per direct – en tot en met 8 november 2020 – op te schorten. Concreet betekent dit dat er vanaf vandaag geen trainingen en wedstrijden meer zullen doorgaan voor de komende 2,5 week.”

“We hopen om vanaf 9 november op een veilige manier te kunnen heropstarten, al zullen we hiervoor vermoedelijk moeten teruggrijpen naar de protocollen van onze juni-trainingen. Ons jeugdbestuur zit de komende dagen (digitaal en coronaproof) samen om de scenario’s uit te werken.”

Later op de dag besliste de sportieve cel om ook bij de beloften en eerste ploeg de trainingen voorlopig stil te leggen. Wedstrijden waren al opgeschort vanuit de voetbalinstanties.

“Het is niet slim meer om in deze omstandigheden nog te trainen”, zegt Dave De Herdt. “We zullen de situatie week na week bekijken. Zodra het kan en het verantwoord is, vliegen we er weer in.”