fbpx

Racing lanceert respect-campagne: “Waar een wil is, is respect”

Een nieuwe competitie, een nieuw begin! Racing heeft nieuwe ambities, nieuwe doelen en nieuwe dromen, altijd met “respect” als signatuur.

De voorbije maanden heeft Racing achter de schermen koortsachtig gewerkt aan standvastige structuren en een kader waarin iedereen zichzelf ten volle kan ontwikkelen.

Elke supporter, sponsor, vrijwilliger, (jeugd)trainer, (jeugd)speler, afgevaardigde, helper en bestuurder doet zijn uiterste best om de ster van Racing weer te laten fonkelen.

Er zijn al bergen werk verzet. We zijn op de goeie weg, dat mag gezegd.

De club is iedereen ontzettend dankbaar voor de hulp die ze krijgt. Maar we gaan door, want we zijn nog maar net begonnen. Het karwei is nog niet gedaan.

Er ligt nog veel werk op de plank, op alle niveaus. Daarbij hebben we iedereen die Racing een warm hart toedraagt nodig, broodnodig.

Respect geven én krijgen

Respect is het grote codewoord in de heropbouw van Racing.

Racing toont respect voor iedereen die op één of andere manier bij de club betrokken is en ermee verbonden is. Racing geeft respect aan wie de groen-witte kleuren uitdraagt, op en naast het veld.

Racing geeft ook respect aan zijn sportieve tegenstanders, aan andere clubs, aan andere supporters, aan scheidsrechters, aan zijn eigen stadion/stadions van andere clubs en aan mensen met een andere mening.

Racing is van oudsher een club die over het muurtje kijkt, sociaal bewogen is en minderheden kansen geeft.

Racing maakt deel uit van een maatschappelijk weefsel en neemt daarin zijn verantwoordelijkheid op, uit respect voor de omgeving waarin ze huist. Racing geeft zijn buren dus respect.

Respect-campagne

Vandaag trapt Racing niet alleen een nieuw seizoen op gang, maar ook de “Respect-campagne”, onder het devies “Waar een wil is, is respect”.

Want: wie respect geeft, krijgt respect terug.

Bekijk het eerste filmpje in onze Respect-campagne: klik hier.

Racing is Respect: