“Ik hoop vanavond op heel veel supporters tegen Hoboken”

Om 20u trapt Racing het nieuwe seizoen op gang. Hoboken komt naar OVK in de eerste competitiematch. We blikken vooruit op de wedstrijd met T1 Dave De Herdt.

Dave, hoe is de week verlopen?

“We hebben een goede trainingsweek achter de rug. De hele groep kijkt er naar uit om na 7 weken voorbereiding eindelijk te kunnen starten met het echte werk.”

Is iedereen beschikbaar?

“Nick Van der Zyp is geschorst na zijn rode kaart in de beker van Antwerpen. Kaj Knipping is twijfelachtig met een knieblessure.”

“Zelf zal ik – ook door de uitsluiting die ik in de beker opliep – niet langs de lijn staan, dat laat ik over aan Hans Verbeeck. Iedereen weet wat we van elkaar verwachten, dus ik verwacht op dat vlak geen problemen.”

Wat schat je Hoboken in?

“Hoboken heeft een lastige voorbereiding achter de rug, met wat blessures. Maar die geblesseerde spelers verwacht ik vanavond allemaal terug. Ik verwacht een stugge en sterke tegenstander.”

“Heel wat hun jongens ken ik vanuit het verleden, toen ik ze op jongere leeftijd onder mijn hoede had.”

“Ik zie Hoboken het veel ploegen moeilijk maken en acht een plaats in de linkerkolom voor hen zeker mogelijk. Er loopt een goede trainer rond en ook heel wat voetballend talent. We zullen vanaf de start bij de les moeten zijn.”

Iedereen kijkt naar deze eerste match uit. Heb je nog een boodschap?

“Ik hoop op echt héél veel volk. Daarvoor ben ik naar Racing gekomen: een club met ambitie en een achterban die net als zijn coach vurig langs de lijn staat.”

“Als onze fans zich 90 minuten focussen op onze ploeg zullen zij die nog naar een hoger niveau kunnen tillen en het team door de moeilijke momenten heen sleuren.”

Bedankt, Dave, en veel succes vanavond!
Supporters, op post voor deze thuiswedstrijd.

Klik hier voor de praktische info rond de match vanavond.
Klik hier als u vanavond nog een abonnement wil kopen/afhalen.

Ruimte voor externe advertenties: