Racing laat op de valreep 2 punten liggen op Heikant

Racing moest deze namiddag aan de bak tegen Berlaar-Heikant. Na een 0-2 tussenstand bij de rust lieten de bezoekers in extremis de thuisploeg nog langszij komen.

Van bij het begin van wedstrijd nam Racing het initiatief en dat vertaalde zich direct in doelkansen. Zo was er een poging van Carrez die door de thuisdoelman uit het doel werd geweerd en enkele ogenblikken later was er opnieuw een knappe redding van de thuisdoelman nodig om ditmaal Weuts van de openingstreffer te houden. Iets na het halfuur werd een doelpunt van Weuts onbegrijpelijk afgekeurd. Een minuutje later was het dan toch raak, Weuts deponeerde de bal keurig in het doel. Vijf minuten voor de pauze was het opnieuw Weuts die succesvol kon afronden. Zo gingen we bij een 0-2 tussenstand de pauze in.

Twee minuten na de hervatting kon de net ingevallen Bram Kerckhofs scoren, de grensrechter zag er echter ten onrechte voorafgaand buitenspel in. Nadien konden we een knap schot van Weuts noteren, maar opnieuw stond de thuisdoelman in de weg. Een doorgebroken Carrez werd nog onderuit gehaald, maar ook daar zag de scheidsrechter geen graten in. Ruim tien minuten voor het eindsignaal kon Heikant – tegen de gang van het spel in – de aansluitingstreffer optekenen. In de allerlaatste minuut scoorde de thuisploeg alsnog de gelijkmaker op hoekschop.

Racing had het grootste deel van de wedstrijd gedomineerd maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt.