“Het wordt een echte cupmatch tegen Heikant”

Heikant doet het dit seizoen opnieuw uitstekend. Met 29 punten telt het evenveel stuks als Racing.

Dave De Herdt weet dat hem en zijn spelers zondagnamiddag een lastige opdracht wacht in Berlaar.

Coach, hoe is de week geweest na de zege in de topper tegen De Kempen?

“Het is altijd leuk trainen met deze gasten. We werken hard en lachen veel, al is het na een overwinning altijd leuker. Dinsdag hebben we op de Nekker getraind in de mist en de vrieskou.”

“Sportief manager Marc Ghys, die elke training aanwezig is, zei me voor de training dat hij niet heel de training zou blijven, omdat het zo koud was en je niet even binnen kan opwarmen daar.”

“Maar toen we na onze training het veld verlieten stond Marc er nog. Hij vond het zo goed wat de jongens op de mat legden dat hij toch de kou getrotseerd heeft. Dat zijn mooie complimenten.”

Op iets speciaals getraind deze week?

“We doen onverstoorbaar verder en werken steeds vanuit onze visie. De goede zaken moeten we verbeteren en de mindere punten bijschaven. Ik ben niet het soort trainer dat alles in functie van de tegenstander afstemt.”

“Het bewijs daarvan was vorig weekend. We hadden met de technische staf de pijnpunten van de Kempen getoond aan de groep en van daaruit zijn we met ons eigen systeem beginnen te werken. We hebben ons niet aangepast, maar gebruik gemaakt van hun zwakke punten. En zo hebben we oververdiend gewonnen.

Zijn er spelers die je zondag moet missen?

“Buiten de revaliderende Jens Morissens is iedereen beschikbaar.”

Wat moeten we al zeker weten over Heikant?

“Heikant beschikt over een heel sterk verdedigend blok, met een goede en snelle omschakeling.”

“Dankzij hun coach staan ze tactisch ook sterk. Peter trainde de beloften bij Beerschot-Wilrijk toen ik er assistent was. Vandaar dat we elkaar kennen. Hij is een heel gedreven trainer die weet waar hij mee bezig is.”

“Het zal zondag geen gezondheidswandeling worden, maar een echte cupmatch.”

Supporters, op post zondag in Berlaar!

Ruimte voor externe advertenties: