Marc Ghys na de 3-0: “Ik ben heel gelukkig. Echt heel gelukkig”

Wie had dat gedacht? Marc Ghys als T1 en als een veldheer nog eens in actie. Wel, tegen Lille was het zaterdagavond zover!

Door de schorsing (4 matchen) van T1 Dave De Herdt zou T2 Hans Verbeeck normaal de honneurs waarnemen. Maar Hans is ziek en dus moest er in allerijl een oplossing gevonden worden.

Marc Ghys werd uit de toverhoed gegoocheld en stond in de topper tegen Lille als T1 aan de zijlijn. Alsof hij nooit was weggeweest.

Marc, 3-0 gewonnen. Het was een onverwacht makkelijke overwinning, niet?

“De match was na 20 minuten gespeeld bij een 3-0-stand. We hebben daarna gecontroleerd met goed voetbal. Misschien was het na de rust voor de supporters een beetje saaier, maar de inzet was er. En ook toen lieten we nog goed voetbal zien.”

“Als je de match kunt uitspelen zonder dat Lille één keer gevaarlijk was, dan kan het niet mooier zijn.”

Had je verwacht dat we zo weinig tegenstand zouden ondervinden?

“Inderdaad, ik had van Lille iets meer verwacht. Maar het kan ook onze verdienste geweest zijn, met onze druk vooruit. Misschien – zonder pretentieus te klinken – beschikt Lille op dat moment niet over het voetballend vermogen dat wij wel hebben.”

“Alle verdienste voor de spelers, de technische staf en onze medische cel. Want de dokter en kine hebben deze week heel hard gewerkt om spelers te kunnen recupereren. In dit hele verhaal is Marc Ghys alleen maar een helpende hand, al wil dat niet zeggen dat ik niet gelukkig ben.”

Ben je gelukkig?

“Ik ben heel gelukkig. Heel gelukkig, echt. Vast en zeker.”

“Het was plezant om daar nog eens te staan. Het is een andere beleving dan wanneer ik als sportief manager in de tribune zit. Je leeft weer een beetje op. Ik kan niet ontkennen dat ik de adrenaline door mijn lichaam voelde stromen.”

Na de match mocht je delen in de feestvreugde.

“Ik hing eraan om mee te gaan zingen met de spelers en supporters (lacht). Dan kloppen ze nog eens op je hoofd, maar dat hoort erbij.”

“Als T2 Hans volgende week nog niet terug is op Betekom, zal ik het waarschijnlijk nog eens moeten doen. Als zal onze trainer daar iets korter bij de dugout staan dan hier in ons stadion.”

Misschien is het dan wel tijd voor een loonsverhoging?

“Neen, neen, neen. Dat is niet aan de orde (lacht).

Lees ook:
Racing laat geen spaander heel van Lille
Marc Ghys had 3 jaar niet meer aan de zijlijn gestaan

De reportage van RTV: