fbpx

Racing laat Beringen struikelen met knappe goal van Carrez

Racing heeft kordaat geantwoord op de nederlaag van vorige week tegen Termien.

Op het veld van KVK Beringen begon groen-wit met Van Delm, De Paepe en Knipping in de defensie. De aangekondigde Eyeson viel uit tijdens de opwarming.

Het spel in de eerste helft was prettig om te bekijken. Beide teams kozen voor de voetballende oplossing, wat mooie combinaties en enkele kansen opleverde.

Halfweg de eerste helft kwam Racing op voorsprong. Weuts trapte de bal zonder kijken naar voren en in de defensie van Beringen waren ze even het noorden kwijt. Carrez profiteerde er optimaal van door de bal met zijn hak over de keeper in doel te deponeren, 0-1.

Op een spekglad veld dicteerde Racing de wet, al was het opletten voor tegenprikken van Beringen. Iets voor het uur had groen-wit de kans om zijn bonus te verdubbelen, maar Heyvaert, nochtans een van de uitblinkers op het middenveld, kreeg de bal er niet in.

Beringen vatte er moed uit, maar kon doelman Smet nooit zwaar in de problemen brengen. Een countergoal van de thuisploeg werd dan ook nog eens afgekeurd wegens offside.

Tien minuten voor tijd voerde coach De Herdt zijn eerste wissel door: de geraakte Doncos maakte plaats voor debutant Jerko Guldix. Racing speelde de match op een volwassen manier uit en nam de 3 punten mee naar Mechelen. De kleine 200 meegereisde Racing-fans trakteerden de spelers op een verdiend applaus.

Doelpunt: 20′ Carrez 0-1

Racing speelde met: Smet, Knipping, De Paepe, Van Delm, Van der Zyp, B.Kerckhofs, Van der Brempt, Heyvaert (93′ Tazani), Carrez (91′ Van Nuffel), Doncos (81′ Guldix) en Weuts.