“Geen woorden maar daden nu!”

Vanavond maakt Racing opnieuw een verplaatsing naar het verre Limburg, de tegenstander is KVK Beringen. De wedstrijd wordt in het legendarische Mijnstadion gespeeld.

We blikken met onze T1 Dave De Herdt vooruit op deze confrontatie.

Dave, wat is jouw gevoel een week na de oplawaai tegen Termien? Is de teleurstelling weg?

“Maandag heeft iedereen die zaterdagavond niet in de basis was gestart meegespeeld met de beloften, dat heeft ons de kans gegeven om de wedstrijd met de basisspelers eens grondig door te praten. Iedereen heeft zijn zegje gedaan en zijn gevoel laten spreken.”

“Dinsdag zijn we dan met z’n allen vroeger op de club bij elkaar gekomen, hebben we de analyse gemaakt aan de hand van de beelden en nadien samen een dikke streep onder die wedstrijd getrokken. Wat ons vorige week is overkomen gebeurt niet vaak in het voetbal, nogmaals als we in die eerste tien minuten scoren ziet de wedstrijd er anders uit. Nu krijgen we er op vijftien minuten tijd vier om de oren. Maar goed zoals ik reeds zei, we hebben het geanalyseerd en besproken. Geen woorden maar daden nu!”

Wie mis je vanavond?

“Put, Kerckhofs, Hmouda en Weydisch zullen er niet bij zijn.”

Wat vind je van Beringen?

“Beringen is een compleet ander team dan onze vorige tegenstanders. Ze hebben op twee spelers na allemaal spelers van boven de 1m85 en zijn fysiek erg sterk. Ze hebben voorin met Kennedy een klasbak rondlopen die Racing Genk in 2011 nog de landstitel bezorgde. Door hun lengte en kracht spelen ze zeer vaak de lange bal en trachten ze zo hun tegenstanders te versmachten.”

“Je bent ook nooit klaar met hen, ze halen een 2-0 ruststand op in de derby tegen Termien en ondanks dat Heikant afgelopen weekend bij de rust 3-0 had moeten voorstaan halen ze daar op karakter een punt.”

Is er een overwinning nodig om de beoogde negen op vijftien te pakken of heb je die ambitie bijgesteld?

“Ambities moet je nooit bijstellen, het is wat het is. Al weegt de afwezigheid van Yannick en Wout wel op onze defensieve organisatie. Je kan niet verwachten dat Max een team draagt nu, dat moeten andere spelers doen. Ik ben er van overtuigd dat eens we voltallig zijn je een heel ander Racing zal zien. Maar dat neemt niet weg dat hun vervangers het momenteel goed doen. We moeten gewoon met zijn allen ons niveau opkrikken, en dan zullen de punten de komende weken wel volgen.”

Een opmerkelijk nieuwtje dat we vandaag op de website van Beringen konden lezen is dat T1 Nordine Barka na overleg met de voorzitter zijn afscheid heeft aangekondigd en dit omwille van familiale redenen. T2 Massimo Carusso neemt tijdelijk zijn functie over.