“We winnen met een atypisch Racing-doelpunt”

Racing graaide zaterdagavond de volle buit mee in Beringen. Trainer Dave De Herdt blikt voldaan terug op de overwinning en prestatie van zijn spelersgroep.

“We hebben een volwassen match gespeeld. We hebben weinig weggegeven, houden de 0 en pakken verdiend de 3 punten”, zei de coach na de wedstrijd.

Vanuit het Beringen-publiek kreeg De Herdt het verwijt dat de scheidsrechter aan Racing-kant stond. “Dat vond ik niet. Ik vond de scheids correct fluiten, aan beide kanten”, reageerde Dave.

“Kijk: we wisten dat Beringen met veel strijd en duels speelt. Je kunt dan proberen om dat duel uit de weg te gaan, maar dat lukt niet altijd. Maar we hebben het wel goed gedaan.”

“Met de 0-1 scoorden we een doelpunt dat atypisch is voor Racing. Weuts trapte de bal blind naar voren. Dan begint een centrale verdediger te twijfelen. Als je de bal laat botsen, gaat hij over de verdediger heen en dan hebben wij Carrez, die er heel slim zijn voetje tussen zette.”

De zege is broodnodig om de aansluiting te behouden?

“Klopt. We hebben deze week onze rugzak leeggemaakt na de nederlaag tegen Termien: de kopjes leeggemaakt om weer te kunnen strijden voor de overwinning.”

“En wat blijkt als we hier aankomen: we moeten opwarmen op een patattenveld, terwijl Beringen op het hoofdveld opwarmde.”

“We zijn niet vriendelijk ontvangen: geen water, geen bekertjes. Was het om ons te treiteren? Dat was een extra prikkel. We zijn er heel goed mee omgegaan.”

Kevin Eyeson viel uit in de opwarming, waardoor Kaj Knipping weer in de ploeg kwam. Hoe zie jij al die veranderingen in het team?

“Iedereen doet zijn uiterste best. Heel vaak zijn spelers ontgoocheld dat ze naast de ploeg vallen, maar het is een wetmatigheid dat je als trainer je volledige kern nodig hebt.”

“Kaj kwam er vandaag in, wel hij heeft getoond dat we op hem kunnen rekenen. Achteraan hebben we het uitstekend gedaan.”

“Jerko Guldix is goed ingevallen na twee trainingen met een nieuwe groep. Hij kwam op een cruciale positie in het middenveld, op een moment dat we toch wat onder druk kwamen te staan.”

“Ik wilde wel niet te snel wisselen. Kurt Weuts heeft de hele rust op de massagetafel gelegen na een contact op zijn bil. Dean Doncos heb ik moeten wisselen met hetzelfde probleem.”

“Daardoor ging Greg Carrez tweede spits spelen en scoorde hij nog bijna. Je ziet de polyvalentie van bepaalde spelers en daar kun je alleen maar blij om zijn. Hier kunnen we op verder werken.”