Coach Greg voor Tongeren-Racing: “Duidelijke intenties”

Zaterdagavond is Racing Mechelen te gast in Tongeren. Kunnen onze jongens een verlengstuk breien aan de 0-3 in Houtvenne van vorige week?

Greg Vanderidt en zijn spelers hebben zich na de ruime overwinningen tegen Lyra-Lierse en Houtvenne in alle rust kunnen voorbereiden op een alweer belangrijke match.

Coach, was de wedstrijd tegen Houtvenne voor jou een referentiematch?

“Zeker. Op veel vlakken. Het is om te beginnen al ongewoon om zo vroeg in een wedstrijd tegen 10 man te spelen, dit vergt een aanpassing.”

“Je moet enerzijds geduldig blijven en anderzijds snel de bal laten gaan en de tegenstander achter de bal laten lopen. Dit is vooral tijdens de tweede helft gelukt, met mooie doelpunten tot gevolg.”

Racing staat gedeeld 2e na de nederlaag van Bilzen en de zege van Hasselt. Wat wil dat zeggen?

“Laat het ons vooral wedstrijd per wedstrijd bekijken. We merken op dat de kloof met de 5e in de stand slechts 5 punten bedraagt en met Tongeren slechts 6 punten.”

“Deze wedstrijd in Tongeren, net voor de winterstop, is voor beide ploegen belangrijk en kan voor ons een kloof en voor Tongeren de aansluiting betekenen.”

Wie mis je zaterdagavond in Tongeren?

“Jaric Schaessens is geel geschorst. Verder zijn er nog wat twijfels, maar eventuele afwezigen zullen we zeker niet als excuus gebruiken. Alle spelers die aan de aftrap komen, zullen 100% fit zijn.”

Wat is Tongeren voor een ploeg?

“Vorig jaar misten ze op een haar de eindronde na een sterk seizoen, en de ploeg is dit seizoen quasi hetzelfde gebleven.”

“Ze hebben bovendien vertrouwen getankt door woensdag met maar liefst 1-5 te gaan winnen op Wezel Sport.”

“Wij moeten de wedstrijd aanpakken zoals vorige week, met duidelijke intenties om zoveel mogelijk punten te halen uit onze 2 laatste wedstrijden van het jaar.”

Veel succes zaterdag in Tongeren, Racing!

Dipu
Dipu