Racing keert met 1 punt terug uit Beringen, zondag kans 3 voor de titel

Ook de tweede kans die Racing kreeg om de titel te pakken, is door de handen van groen-wit geglipt.

Na de nederlaag in Lille vorige week volstond ook vandaag een overwinning om kampioen te worden in 3e amateur B. KVK Beringen was de gastheer voor onze jongens, die 7 punten los stonden in het klassement.

Maar opnieuw is Racing er niet in geslaagd de overwinning te bemachtigen. Racing ondervond al in het begin van de partij dat het geen gezondheidswandeling zou worden.

Beringen gooide de beuk erin en dwong enkele kansjes af. Net voor het halfuur kwam de thuisploeg 1-0 voor toen een vrije trap in de Mechelse winkelhaak belandde.

Maar de reactie van Racing mocht er zijn. Een verre inworp van Van der Zyp belandde na een tussenstation voor de voet van Ventôse en die werkte de 1-1 in doel.

Daarna speelde Racing enkele keren met vuur. Doelman Bielen moest een Beringen-speler net voor de rust van de 2-1 houden. In de extra tijd ging de bal toch een tweede keer tegen het net: Racing kreeg een hoekschop niet weg en via de binnenkant van de paal kwam Beringen op voorsprong.

In de tweede helft kwam Racing wat beter uit de verf, maar de Limburgse doelman werd niet tot grootse daden verplicht. Door de Mechelse aanvallen was het opletten voor de counters van Beringen, die af en toe pijn deden.

Na een tijdje begon de komedie van de Beringen-spelers zwaar op de zenuwen te werken. Het overdreven neervallen bij elk duel en het bijhorende tijdrekken deden pijn aan de ogen.

Dave De Herdt gooide met Van der Brempt, Doncos en Put 3 frisse jongens in het strijdgewoel en het was invaller Put die 5 minuten voor tijd met een laag schot de gelijkmaker binnentrapte: 2-2.

Erop en erover, zou je denken, maar de scheidsrechter besliste meteen na het doelpunt om de match een paar minuten stil te leggen. Volgens hem hadden enkele Racing-fans bier op het veld gegooid.

Het ritme van Racing werd door het oponthoud gebroken en in de resterende tijd bleef Beringen al bij al makkelijk overeind, wat Racing ook probeerde.

2-2 bleef het, een zwaarbevochten punt, en dus nog geen titel/promotie. Nog een kanttekening: Weuts en Hmouda kregen vandaag geel en moeten komend weekend geschorst toekijken.

Door de 7-0 van Esperanza Pelt tegen FC Heikant is de voorsprong van Racing nu afgebrokkeld tot 5 punten.

Maar als groen-wit volgende zondag in eigen huis wint van Betekom, is het nog altijd kampioen. Met andere woorden: alle Racingers zondag op post in het Oscar Vankesbeeckstadion!

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp, De Paepe, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs (84′ Put), Guldix, Hmouda (74′ Doncos), Heyvaert (65′ Van der Brempt), Carrez, Ventôse en Weuts

Gele kaarten voor Racing: Weuts, Hmouda, Wout Kerckhofs

“Het moet volgende week gebeuren”

Kurt Weuts kon zijn ontgoocheling niet verbergen. Voor de microfoon van Radio Reflex (klik hier voor het video-fragment) analyseerde de aanvoerder van Racing het 2-2-gelijkspel.

“Een gelijkspel is niet genoeg. Het zal volgende week moeten gebeuren. Het zal zonder mij zijn, want ik ben geel geschorst. Maar de kern is sterk genoeg, daar maak ik me geen zorgen over.”

“We speelden niet het spel zoals we dat kunnen. En het spijt me, maar wat de scheidsrechter vandaag op dit niveau presteerde, dat was schandalig. De match is naar de kloten geblazen, sorry dat ik het zo zeg.”

“Beringen ging snel liggen, won tijd. Dat mocht allemaal… Er waren vandaag toch ook weer enkele penaltyfases die in ons nadeel gefloten werden. Vorige week was het ook al van dat. Dat zijn allemaal details die een invloed hebben.”

“Op het moment van de 2-2 begon Beringen te beven en net dan besliste de ref om de match stil te leggen, wegens bier gooien.”

“Ik ben naar de lijnrechter gaan kijken die bier over zich had gekregen. Het was echt niet dat hij zeiknat was, echt niet. Ik zag enkele druppels op zijn shirt.”

“Moet je daar zo’n spel van maken in zo’n belangrijke match, en in die fase van de match? Dat maakt het alleen maar erger, terwijl hier 600 Racingers waren die zich voorbeeldig gedragen hebben…”

Bekijk de interviews van Radio Reflex met Kurt Weuts en Dave De Herdt.