Dave De Herdt voor Beringen-Racing: “Al veel meegemaakt, maar dit nog nooit”

Zondag krijgt Racing in Beringen een nieuwe kans om kampioen te worden. Een overwinning volstaat om de promotie naar 2e amateur te vieren.

Stel dat Racing niet wint op KVK Beringen, dan kan het ook de titel pakken, maar dan is het afhankelijk van het resultaat van eerste achtervolger Esperanza Pelt. Pelt speelt zondagnamiddag thuis tegen FC Heikant.

Dave De Herdt en zijn spelers hebben in relatieve rust de match tegen Beringen kunnen voorbereiden. Het geloof in het eigen kunnen is, ook na het verlies in Lille, intact gebleven.

Coach, hoe heb jij de ontgoocheling van Lille verwerkt?

“Ik ben er vrij rustig onder gebleven. Enkele jaren geleden zou dat helemaal anders gelopen zijn. Niet zozeer naar de spelers toe, want je kon hen niet veel verwijten. Buiten dat we in toppers op bepaalde momenten scherper moeten zijn, anders betaal je dat cash.”

“Ik blijf erbij: we verdienden het niet om te verliezen, maar één bepaalde persoon zag dat anders.”

“Vroeger zou ik hem na de wedstrijd hebben opgegeten, maar ik ben daar slimmer in geworden. Er hangt me nog steeds iets boven het hoofd van wat er op Diest is gebeurd. Dat helpt ook wel natuurlijk.”

“Voor de rest probeer ik op zulke momenten veel te zwijgen en niet te emotioneel te reageren. Je kan de klok toch niet terugdraaien. En moet mijn blik snel naar de volgende opdracht: Beringen, dat wordt geen walk in the park.”

Hoe reageerden de spelers deze week?

“Onmiddellijk na de wedstrijd waren ze terecht zeer kwaad en zaten ze boordevol frustratie.”

“Maar de steun van de fans maakt dan veel goed. Ongelofelijk: ik ben al een aantal keer kampioen geworden, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

“700 fans, want er zaten er ook bij de thuisploeg, die meegaan en van de eerste tot de laatste minuut volop meeleven. Zelfs bij Beerschot waren ze niet met zoveel op verplaatsing.”

“Mag ik langs deze weg iedereen nogmaals bedanken: schitterende sfeer en zelfs bij een nederlaag heeft iedereen zich perfect gedragen. Dit wordt veel te weinig in de aandacht gebracht!”

“Tegenwoordig springt iedereen op alles wat negatief is, maar ik hoor veel te weinig de positieve zaken. Omdat onze supporters zo massaal mee op verplaatsing gaan, betalen zij volgend seizoen gedurende een heel seizoen één topspeler bij zowel Diest, Lille als Beringen. Maar als ik dan zie hoe ze soms behandeld en afgeschilderd worden…”

“Verder is er tijdens de week goed gewerkt. Er zit genoeg ervaring in de ploeg om niet te lang bij een teleurstelling te blijven zitten. De jongens kijken snel opnieuw vooruit.”

Er is geen man overboord, zondag weer een nieuwe kans: hoe zie jij dat?

“Nee klopt, het is nog niet van moeten, al zou ik het wel graag zo snel mogelijk afmaken.”

“Kampioen spelen op verplaatsing heeft ook wel iets. En zeker met de volksverhuis die er ook nu weer is. We willen de fans belonen voor hun talrijke steun, want ook nu zullen er wel weer meer dan 500 meereizen.”

“Beringen is een stugge en moeilijk te ontwrichten geheel, dat in combinatie met het smalle veld zal een lekkere strijd opleveren.”

Wie mis je zondag? Hoe is het met Gregory Carrez zijn geteisterde enkel?

“Gregory heeft deze week niet getraind…”

“Ruben Smet (die in Koersel geblesseerd raakte, nvdr) heeft al een eerste keer apart met keeperstrainer Davy getraind, we zien wel hoe ver hij komt.”

“Links en rechts zijn er nog wat kwaaltjes bij bepaalde spelers, maar is er niks onoverkomelijks.”

Bedankt voor de vooruitblik, coach!

Racingers, de match in Beringen begint zondag om 15u, in stadion De Motbemden (Hasseltsesteenweg 130).

Voor Racing-supporters blijven de loketten in Beringen dicht. Er zijn de voorbije dagen tijdens de voorverkoop in het chalet zo’n 600 tickets de deur uitgegaan.