Wout Kerckhofs: “We moeten er zondag op OVK vol voor gaan”

Wout Kerckhofs stond de ontgoocheling te verbijten na het 2-2-gelijkspel op KVK Beringen.

Racing is nog geen kampioen, en dat komt hard aan bij iedereen die groen-wit genegen is. Dus ook bij centrale verdediger Wout Kerckhofs.

“Het is inderdaad niet gemakkelijk… Op zich ging het wel in Beringen, maar op het moment dat het 1-0 wordt, weet je dat het op zo’n veld en tegen een tegenstander die het van zijn kracht moet hebben nog moeilijker wordt.”

“Maar we hebben mentaliteit getoond en zijn verdiend op 1-1 gekomen. We domineerden en begonnen te voetballen, maar dan viel de 2-1 net voor de rust. Dat was een opdoffer.”

“Toch bleef het geloof in de groep. We kwamen gelijk en na de 2-2 moesten we ballen in de 16 van Beringen droppen, dat was het enige dat we nog konden. Dat hebben we gedaan, maar het heeft niet mogen zijn…”

Welk plan had de coach voor deze match in petto?

“Hetzelfde als anders: onze kwaliteiten zijn goed voetballen en die moet je maximaal benutten. Ook op een klein en slecht veld. Dus hebben we geprobeerd om goed en verzorgd voetbal te brengen.”

“Het geloof was er vorige week, in Beringen was dat er ook. Maar het zijn moeilijke matchen. Lille speelde voor de 3e periode, Beringen moest punten pakken om erin te blijven, zondag tegen Betekom wordt het ook weer zoiets…”

“Het geloof om het af te maken, is er zeker, maar het is niet evident. We hebben de beste troeven in handen. Als we dit uit handen zou geven, en daar wil ik niet eens aan denken, dan zou het onze eigen fout zijn.”

“We moeten er volgende week gewoon vol voor gaan, zeker thuis kunnen we het ons niet veroorloven dit nog uit handen te geven.”

Sluipt er stress in de groep?

“Er is gezonde spanning voor de match, maar zodra de match begint, valt die weg. Dan probeer je te voetballen.”

“Kijk, we hebben hier nog een puntje kunnen redden. Het is positief dat je niet verliest, maar we wilden winnen en kampioen worden.”

“Eigenlijk had ik liefst vorige week al kampioen gespeeld. En toen dat niet kon, dan maar in Beringen. Het is mooi dat het volgende week thuis kan, voor eigen publiek, maar ik had het liever niet zo ver laten komen.”

Kop op, Wout, volgende week 3e keer, goeie keer!