Doelman Kobe De Smet versterkt de A-kern van Racing

Met Kobe De Smet (foto hierboven van Glen Deckers) haalt Racing voor zijn A-kern een extra keeper in huis.

Kobe is 19. Hij is een Lierenaar met een Racing-verleden. Kobe ruilt Lyra-Lierse in voor Racing.

“Van mijn 5e tot mijn 12e heb ik voor het toenmalige Lierse gespeeld. Daar heb ik een heel goeie basis meegekregen”, zegt Kobe.

“Daarna volgde een seizoen Racing Mechelen. Maar toen de club financiële problemen kreeg en de organisatie er onder begon te lijden ben ik voor 2 jaar naar Berchem vertrokken.”

“Daarna heb ik de overgang gemaakt naar Lyra-Lierse. Daar was ik de afgelopen 2 seizoenen 3e keeper in de A-kern.”

“Dat ik nu terugkeer naar Racing is een bewuste keuze. Ik heb me in dat ene seizoen bij jullie altijd heel goed gevoeld.”

“Ik kende en ken Racing als een heel gezellige club en nu ook weer als een financieel zeer gezonde club. Er hangt ook altijd een leuke sfeer in het stadion bij de matchen van de 1e ploeg.”

Ederson en Courtois

Kobe De Smet is vorige maand 19 geworden. “Ik ben nog jong en kan als keeper nog veel bijleren, in alle facetten. Momenteel beschouw ik het meevoetballen als een van mijn grootste kwaliteiten.”

“Bij Lyra-Lyra heb ik heel veel opgestoken van Kristof Maes en die evolutie ga ik bij Racing proberen voort te zetten, met de hulp van doelmannen Ruben Smet en Lars Bielen. Want zoals gezegd: aan alles is nog werk.”

“Lyra-Lierse en Racing zijn de twee clubs die me na aan het hart liggen. Enkele jaren geleden heb ik de twee onderlinge duels nog gezien: een gelijkspel op Racing en een overwinning voor Lyra-Lierse in Berlaar. Dat waren twee plezante wedstrijden.”

Zoals elke jonge voetballer heeft Kobe spelers naar wie hij opkijkt. “Momenteel is dat vooral Ederson, de Braziliaanse doelman van Manchester City. Fantastische keeper die heel goed meevoetbalt. En natuurlijk ook Thibaut Courtois.”

“Vroeger hing mijn kamer vol met posters van doelmannen: Courtois, Manuel Neuer van Bayern München, Iker Casillas van Real Madrid…”

Kobe, van harte welkom op Racing!


Deze spelers liggen onder contract voor 2021-2022:
– Bram Kerckhofs
– Wout Kerckhofs
– Ruben Smet (doelman)
– Dean Doncos
– Jens De Paepe
– Yannick Put
– Gregory Carrez
– Nick Van der Zyp
– Jens Heyvaert
– Ilias Van Nuffel
– Arno Robert
– Nils Van Delm
– Jerko Guldix
– Max Van der Brempt
– Sabri Hmouda
– Imad Addaoui
– Fawzi Bessedjerari
– Lars Bielen (doelman)
– Kurt Weuts
– Willem Loman
– Dries Ventose
– Kobe De Smet (doelman)