Racing is nog geen kampioen na nederlaag in Lille

Er is een einde gekomen aan een mooie reeks van 6 overwinningen op een rij.

Racing kon op het veld van Lille de titel pakken als het won. Na de 0-3 van Pelt op het veld van Koersel was een overwinning immers noodzakelijk.

Het begin was alvast veelbelovend. Racing startte gretig en kwam al in de 3e minuut op voorsprong met een schot van Carrez: 0-1.

Lille moest de wet van de sterkste ondergaan en kwam omzeggens niet in het spel voor.

Racing controleerde rustig, maar kreeg net voor de rust vanuit het niets 2 opdoffers te verwerken. Eerst waaide een voorzet aan de 2e paal onbedoeld binnen, daarna scoorde Lille met een kopbal.

2-1 bij de rust, nog geen man overboord.

In de tweede helft voerde Racing de druk stelselmatig op. Lille moest wijken en loerde op de counter.

Groen-wit was veruit de gevaarlijkste ploeg, met infiltraties en heel wat voorzetten in de grote rechthoek van Lille.

Toch viel het doelpunt alweer – verrassend – aan de overkant. Niemand zag het aankomen, maar Van de Vreede scoorde voor de thuisploeg de 3-1.

Racing begon nog meer te pompen, wat enkele minuten later resulteerde in het tweede doelpunt van Carrez: 3-2, alles kon nog.

Maar het mocht niet zijn. Wat Racing ook probeerde, de bal wilde er niet meer in. Een paar discutabele fases in de 16 meter van Lille (hands en haakfout) bleven ongestraft, zodat Racing ook geen verdiende penalty kreeg.

Zo eindigde de wedstrijd teleurstellend op 3-2. Maar een ramp is dat nu ook weer niet, want volgende week krijgt Racing al een nieuwe kans om kampioen te worden. Zondagnamiddag wacht een match in Beringen.

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp, De Paepe, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs (72′ Doncos), Guldix, Heyvaert (55′ Van der Brempt), Hmouda, Carrez, Ventôse en Weuts.