“Ik verwijt mijn spelers niets, je hebt zo van die avonden”

Racing is nog geen kampioen. Door een nederlaag op Lille en een overwinning van Pelt kan groen-wit ten vroegste volgende week de titel pakken.

De 3-2 was een hard verdict voor Racing. Onze jongens kwamen vroeg op voorsprong in Lille, maar de Kempenaren gaven zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

Door de zege van Pelt in Koersel heeft Racing nog 7 punten voorsprong op Pelt. Als Racing volgende zondag wint in Beringen, pakt het daar de titel.

Dave De Herdt stond te balen na de match in Lille, maar bleef ook optimistisch.

Coach, wat is jouw analyse van deze 3-2?

“Het geluk dat je nodig hebt in je eigen 16 en de 16 van de tegenstander hadden we vandaag niet.”

“Als de bal van Dries Ventôse net voor de 1-1 in plaats van binnenkant paal 2 centimeter meer naar rechts gaat, is het 0-2 en maak je de match dood.”

“Die 1-1 wat later van Lille viel uit het niets. Ongelofelijk. De 2-1 was iets anders: daar lieten we Lille te veel doen.”

“We waren even aangeslagen, maar hebben het laken in de 2e helft naar ons toegetrokken. Wij maar kansen creëren en Lille met 11 man in de eigen 16: het was alsof we naar Atletico Madrid aan het kijken waren.”

“We hadden zeker 10 kansen, er waren ook nog een paar handsballen in de 16 meter bij Lille, maar het mocht niet zijn.”

“Ik verwijt mijn jongens niets. Het was gewoon telkens net niet. Misschien lag dat ook aan ons en waren wij telkens misschien net niet scherp genoeg. Je hebt zo van die avonden.”

Op naar Beringen volgende week?

“Ja! Die gaan ons de titel ook niet zomaar laten pakken. Maar misschien hebben we daar wel wat meer geluk en valt het dubbeltje er wel aan onze kant.”

“Misschien moeten we het daar iets meer over de flanken proberen. Als ik één minpuntje moet noemen, is het dat we dat in de eerste helft misschien iets te weinig gedaan hebben.”

De nederlaag is niet te wijten aan de spanning?

“Neen, neen. Natuurlijk is er spanning, maar na die 0-1 was de spanning weg. En dan vind ik dat we gewoon goed gevoetbald hebben.”

Het geloof in de titel is niet weg?

“Absoluut niet. Het is normaal dat je nu niet blij bent. We zijn gefrustreerd en ongelukkig, dat is logisch. Omdat wij alles willen winnen.”

“We verdienden om te winnen. Maar we moeten dit omzetten in positieve energie naar de volgende weken toe. We staan nog altijd 7 punten voor, he…”

Lees ook:
reserveer voor het paella-weekend (ook om mee te nemen)

Lees ook:
Racing verliest in Lille en is nog geen kampioen
de uitslagen en de stand in de reeks van RC Mechelen