Racing houdt de punten thuis in de topper tegen Houtvenne

Racing Mechelen heeft een 9 op 9 te pakken in de laatste rechte lijn van de competitie. Houtvenne werd zaterdagavond met een 3-1-nederlaag huiswaarts gestuurd.

Omdat Houtvenne alleen groene en witte shirts had meegenomen naar Mechelen, moesten de bezoekers een beroep doen op truitjes van Racing.

Zo kwam het dat hoofdsponsor Imoya voor de gelegenheid tegenover hoofdsponsor Imoya stond. Op Racing krijgen sponsors waar voor hun geld.

Groen-wit begon nog altijd zonder een flink aantal onbeschikbare spelers aan deze belangrijke wedstrijd met het oog op een eindrondeticket en kwam in het eerste halfuur niet goed uit de verf.

Na mistasten in de Racing-defensie kwam Houtvenne na 25 minuten op 0-1. Vanuit het niets, want beide ploegen hadden tot dan geen deftige kans in elkaar geknutseld.

Even later werd Houtvenne tot 10 spelers herleid toen Camara tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Racing voerde de druk meteen wat op: Carrez trapte een vrijschop tegen de onderkant van de paal en even later moest de keeper van Houtvenne een knal van dezelfde Carrez van onder de lat wegtikken.

Op Mechelse doelpunten was het wachten tot na de rust. De thuisploeg schakelde een versnelling hoger en toen de verdediging van Houtvenne na een lage voorzet van Laureys van geen hout pijlen meer wist te maken, werkte een bezoeker de bal in zijn eigen doel.

Racing had de smaak te pakken en ging door op zijn elan. Toen Heyvaert een voorzet op het hoofd van Versteeven schilderde, verdween de bal in de verste hoek: 2-1.

Racing was nu heer en meester, Houtvenne kwam er niet meer aan te pas. Zeker niet nadat Alessandro voor een aanslag op de enkel van Van der Brempt met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Met 11 tegen 9 ging Racing op zoek naar het verlossende doelpunt. De 3-1 viel toen Mrani de bal in de 16 zwiepte en Versteeven opnieuw scoorde met een kopbal, via de paal in dezelfde hoek als de 2-1.

3-1 was ook de eindstand, al had Racing in de slotfase nog kansen om de score op te drijven.

Dankzij de drie punten beent Racing Houtvenne in het klassement bij en gaan we een spannend slot van de competitie in. Volgende week zaterdag speelt Racing op het veld van Belisia Bilzen, dat in de topper tegen Sporting Hasselt 1-1 gelijkspeelde.

Doelpunten:
25′ Ghislain 0-1,
61′ Laureys 1-1,
66′ Versteeven 2-1,
81′ Versteeven 3-1

Gele kaarten voor Racing: Laureys, Van der Brempt, Guldix, Kerckhofs, Schaessens, Versteeven, Mayanga

Racing speelde met: Goossens, Laureys, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani, Guldix (55′ Schaessens), Van der Brempt, Heyvaert, Carrez, Ventôse (73′ Mayanga) en Versteeven (88′ Van Steenwinkel)