fbpx

Vrijwilligers Stefan Hofmans en Dirk Van Dam sponsoren de matchbal

Ook voor de wedstrijd tegen Houtvenne is er een gesponsorde matchbal. Ditmaal zijn het twee supporters/vrijwilligers die hem schenken.

Stefan Hofmans en Dirk Van Dam, dat zijn de twee sponsors van de wedstrijdbal. Twee sponsors, twee supporters en ook twee vrijwilligers.

Stefan Hofmans, bij de meeste mensen beter bekend als “Den Bierton”, is al jaar en dag vrijwilliger op Racing.

“Ik kom sinds begin jaren 80, toen ik een jaar of 10 was, naar Racing kijken, toen met mijn vader. Ik ben dus zo’n typische Racinger van vader op zoon”, vertelt Stefan.

“Het was de periode van Ronny Claes, Luc Leys, Rudi Van Hoof… Ik kwam naar de thuiswedstrijden en de trainingen. Ik hield ook de keepers in de gaten: Dirk Pauwels, Marc Bosmans en keepertrainer Vic De Boeck.”

“Gaandeweg ging ik ook mee naar de uitwedstrijden. Door de jaren heen ben ik altijd gaan kijken als ik kon. Want Racing betekent alles voor mij. Ik heb ooit eens moeten kiezen tussen mijn job en Racing. Ik heb toen voor Racing gekozen en een andere job gezocht.”

Vrijwilligerschap

Stefan maakt, samen met Dirk, deel uit van het vrijwilligersteam dat vrijwel dagelijks in het Oscar Vankesbeeckstadion aan de slag is.

“Als er iets is of moet gemaakt worden op de club, dan probeer ik zo snel mogelijk te komen”, zegt Stefan. “We vormen een hecht team van vrijwilligers, met Jan en Ronny van het bestuur er ook bij, die op elkaar kunnen rekenen.”

“Wat ik allemaal doe? Vooral elektriciteitswerk. Door de ouderdom vertoont ons stadion en dus ook de elektriciteit 101 gebreken, dat is logisch. Dan wordt me gevraagd om een defect zo goedkoop mogelijk te herstellen (glimlacht).”

“Een tijdje geleden zijn de grote lichtmasten van het 1e veld een paar keer uitgevallen. Toen was het alle hens aan dek om een oplossing te zoeken, zodat de match toch kon doorgaan. Gelukkig beschikken we sinds kort over led-verlichting, een grote stap voorwaarts.”

“Voor de rest probeer ik me nuttig te maken waar het nodig is: vuilnisbakken leegmaken, kleedkamers poetsen… Op een zaterdag ben ik om 5u of 6u op de club om ervoor te zorgen dat de kleedkamers van de jeugd er netjes bijliggen.”

“Als ik eens niet kan, nemen enkele jeugdtrainers mijn taak over, samen met Nick Bequet, de TVJO. Achter de schermen zijn er veel mensen bezig voor Racing.”

Hoe komt Stefan er, samen met Dirk bij, om de matchbal te sponsoren? Want dat is nog een stap verder.

“Ik doe dit, omdat ik geloof in het project dat François De Keersmaecker en Michel Vanstallen hebben opgestart. Ze hebben een frisse wind op Racing laten waaien, ze zijn goed bezig.”

“In onze jeugdafdeling zie je dat ook, daar loopt het ook een stuk beter dan enkele jaren geleden tijdens de financiële crisis. Het duurt lang om alles weer op te bouwen, maar ik geloof erin dat het zal lukken.”

Co-matchbalsponsor Dirk 

Dirk Van Dam sponsort de matchbal met Stefan. Dirk is op Racing bezig met het gras. Als onze grasmat er mooi bijligt, mag Dirk die pluim op zijn hoed steken.

“Ik ben sinds februari 2023 greenkeeper op Racing. Een job die veel tijd en geduld vergt, want het gaat natuurlijk niet alleen om maaien. Het is sproeien, putjes vullen, wellen, lijnen trekken…”

“In de zomer klop ik lange dagen, in de winter kortere. Ik kan dit doen omdat ik op pensioen ben, want je bent er dus wel écht mee bezig. Zo was ik na de match tegen Hades enkele weken geleden twee volle dagen bezig met alle putjes en gleuven in het veld te vullen na een zware match met veel regen.”

“Ik ben een Racinger in hart en nieren. Ik heb tussen mijn 7e en 15e op Racing gevoetbald. Daarna ben ik gaan koersen, om na mijn 22e opnieuw naar het voetbal over te schakelen.”

“Ik woon alle thuiswedstrijden bij. Uitmatchen minder, al was ik in de zomer wel in Rochefort voor de beker. Maar ik heb kleinkinderen, en die wil ik in het weekend ook wat aandacht schenken.”

Voldoening

Als greenkeeper moet je veel geduld hebben. “Je moet er zelf voldoening in zoeken, en als je dan eens een complimentje van iemand krijgt, dan doet dat deugd”, zegt Dirk.

“Maar het is wel zo dat je er constant mee bezig bent. Als ik naar een wedstrijd kijk, dan begin ik op den duur alleen te letten op een bal die verkeerd botst en vraag je je af of dat aan het veld zou liggen.”

“Maar ik blijf dit doen zolang ik kan en goesting heb. Samen met Stefan en diens neef Gunther. We hebben ook steun van bestuursleden Jan en Ronny. Wij kunnen altijd op elkaar rekenen. Want alleen zou ik het niet kunnen.”

“Stefan is in die korte tijd een goeie vriend geworden. Samen met hem sponsor ik dus de matchbal. Hij kwam met het idee om dat te doen en ik heb aangeboden om mee te doen en de kosten te delen.”

“Of ik ook de aftrap geef? Ik denk het niet. Dat laat ik aan Stefan en de dochter van een vriend. Dan blijven mijn schoenen proper (lacht).”

Bedankt, Stefan en Dirk, voor de sponsoring van de matchbal en al jullie werk op Racing!

Supporters, de match Racing-Houtvenne begint zaterdag om 20u.

Poorten en loketten openen om 18u30, kom op tijd voor de aftrap.

Lees ook:
de vooruitblik op Racing-Houtvenne met coach Serge

SHP
SHP