Maxim Versteeven na zijn 2 goals: “Hebben ons goed herpakt”

Met twee doelpunten effende Maxim Versteeven het pad richting een driepunter tegen Houtvenne.

Een belangrijke overwinning was het voor groen-wit, want nu staat er ook in de komende wedstrijden van de competitie nog veel op het spel voor Racing.

Maxim Versteeven stond na de wedstrijd de reporter van RTV te woord en sprak ook met de andere aanwezige media.

“Het was vanavond een belangrijke match, dus wisten we wat ons te doen stond”, blikte Maxim terug op de 3-1.

“In ons eerste halfuur brachten we misschien te weinig en als je 0-1 achterkomt, dan weet je dat het nog lastiger wordt tegen een sterk team als Houtvenne.”

“En ook al vielen ze dan snel met 10 man, dan nog is het geen evidentie om dat rap recht te zetten. We hebben dit seizoen al een match tegen 10 man verloren.”

Heb je een verklaring voor de mindere eerste helft van Racing?

“Niet meteen, neen. Dat kan gebeuren. We moeten vooral onthouden dat we ons konden herpakken. Als je van 0-1 terugkeert naar 3-1, dan beschik je over een goeie groep. Daar kun je alleen maar tevreden over zijn.”

“In de rust hebben we de kopjes bij elkaar gestoken. We kregen de taak om hoog druk te zetten en zo snel mogelijk te scoren.”

“En als we een eerste keer scoorden, dat we dan meteen op zoek moesten naar een tweede doelpunt. Zodat we in de laatste 10 minuten van de match niet alles op alles moesten zetten en ruimte in onze rug moesten laten. Duidelijke afspraken die we goed hebben uitgevoerd.”

Racing staat nu op gelijke hoogte van Houtvenne, alles kan dus nog met het oog op de eindronde. Volgende week wacht wel weer een lastige tegenstander?

“Zeker, Belisia Bilzen speelt voor de titel, op papier is dat nog de moeilijkste match die we dit seizoen spelen.”

“Het was vanavond belangrijk om van Houtvenne te winnen, ook om de match tegen Bilzen nog van belang te laten zijn. Door onze overwinning zit er nu iets minder druk bij ons. Alles kan in Bilzen, we zullen ons uiterste best doen.”

Lees ook:
twee kopbalgoals van Maxim Versteeven helpen Racing aan driepunter